Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

11/01/17

Ονόματα - φωτιά στη λίστα της Ρούπα - Πολιτικοί και επιχειρηματίες

 

Μακρύς κατάλογος με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών, εφοπλιστών και άλλων γνωστών Ελλήνων βρέθηκε στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Φαίνεται ότι ήταν πιθανοί στόχοι των τρμοκρατών.

 

Στις σημειώσεις αναφέρονταν και τα ονόματα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς και του πρώην υπουργού Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας τηλεφώνησε και ενημέρωσε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά για τα συγκεκριμένα σημειώματα με τις διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, τις πινακίδες αυτοκινήτων και τις μετακινήσεις τους, ενώ λίγο αργότερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, πήγε στα γραφεια της ΝΔ στην Πειραιώς όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 είχε αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη δε για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Επίσης, κορυφαίος εφοπλιστής με έντονη παρουσία στο Citi του Λονδίνου, επιχειρηματίας ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας καλλυντικών με διεθνή δράση, επιχειρηματίας με θεσμικό ρόλο και μεγαλομέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος μεταξύ των ονομάτων βρίσκονται και οι δυο κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες, πρώην τραπεζίτες. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είχε φτάσει λίγο πριν την υπουργοποίηση, ενώ ο άλλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Μεταξύ των στόχων, ωστόσο βρίσκονται και επτά κτήρια που στεγάζουν σημαντικές εταιρείες και υπηρεσίες, κτήρια τα οποία σύμφωνα με τις σημειώσεις που βρέθηκαν διαθέτουν και σταθερή φύλαξη, αλλά και ελέγχονται συχνά μέσα στο 24ωρο από εποχούμενες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....