Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:40 - 12/01/18

Πολύ σημαντικά ραντεβού Στουρνάρα με ξένα funds στο Λονδίνο

 

Συναντήσεις με ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως η Capital Fund Management, η Paulson & Co και η J.P. Morgan Asset Management, και πολλούς με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στα γραφεία της Goldman Sachs στο Λονδίνο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

 

 

Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας αναφέρθηκε εκτενώς στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στον δρόμο που έχει διανυθεί μέχρι σήμερα, καθώς και στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και όσα διαρρέονται από την ΤτΕ, το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται και διευρύνεται η πεποίθηση στο εξωτερικό πως η ελληνική κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο μπορεί να εμφανίσουν αξιόλογες επιδόσεις και το 2018. Ειδικά ενόψει και των επικείμενων νέων ομολογιακών εκδόσεων που σχεδιάζει το Δημόσιο, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

 

Όπως είναι φυσικό η προσοχή εστιάστηκε και στις ελληνικές τράπεζες ενόψει και της διαδικασίας των stress tests, αφού πολλοί εξ αυτών των επενδυτών συμμετέχουν ήδη και μάλιστα με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Σημειώνεται πως τις επαφές Γ. Στουρνάρα στο Λονδίνο με τους επενδυτές συντόνισε η Goldman Sachs. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τη York Capital, τη Soros Fund Management, την GoldenTree Asset Management, τη Finisterre Capital LLP, την BlueBay Asset Management και την Capital Fund Management.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....