Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 21/04/17

Πώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο τρομακτικούς δικτάτορες του κόσμου

 

Τα τελευταία 50 χρόνια, ο κόσμος έχει συνηθίσει να ακούει τις ακραίες απειλές της Βόρειας Κορέας, οι οποίες τελικά δεν οδηγούν πουθενά. Παρ’ όλα αυτά, οι απειλές αυτές έχουν γίνει πιο έντονες υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Η χώρα έχει πραγματοποιήσει πέντε πυρηνικές δοκιμές, ενώ την περασμένη Κυριακή είδε έναν συμβατικό πύραυλο να ανατινάσσεται λίγο μετά τη δοκιμαστική εκτόξευσή του.

Δείτε παρακάτω ποια είναι η ζωή ενός από τους πιο μυστηριώδεις δικτάτορες του κόσμου:

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο η χρονολογία παραμένει άγνωστη. Πάντως η επίσημη ημερομηνία γέννησής του είναι το 1982. Οι γονείς του είναι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ και η Κο Γιανγκ Χι. Επίσης, ο ίδιος έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Κιμ Γιονγκ Σουλ και μία νεώτερη αδελφή που ονομάζεται Κιμ Γιο Γιονγκ.

 

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

 

Με το όνομα «Πακ Ουν» ο Κιμ φοίτησε στο αγγλόφωνο διεθνές σχολείο Gümligen κοντά στη Βέρνη της Ελβετίας. Όμως, κανείς δεν γνώριζε ποιος ήταν πραγματικά, καθώς ο ίδιος παρουσίαζε ότι ήταν γιος ενός υπαλλήλου στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας. Οι συμμαθητές του τον χαρακτήριζαν ως ένα ήσυχο παιδί με πολύ χιούμορ, το οποίο περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο σπίτι.

 

ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ

 

Όπως έχει ακουστεί, ο Κιμ είχε αφίσες του διάσημου Μάικλ Τζορνταν σε όλους τους τοίχους του κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο ελβετικό πανεπιστήμιο. Επίσης διέθετε μία «φανταστική» συλλογή της Nike από αθλητικά παπούτσια.

 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Μετά την επιστροφή του στη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοίτησε στο “Κιμ Ιλ Σουνγκ Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο” με τον μεγαλύτερο αδελφό του. Όταν ο πατέρας τους έφυγε από τη ζωή, ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του κράτους, παρότι δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία.

 

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ» ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΝΓΚ

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Κιμ είναι ίδιος με τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, στην εμφάνιση, το κούρεμα και τις ιδιομορφίες, ενώ φήμες αναφέρουν ότι έχει προχωρήσει σε πλαστική χειρουργική επέμβαση για να ενισχύσει περισσότερο την ομοιότητα με τον πρόγονό του.

 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ

 

Κάποιοι αρχικά πίστευαν ότι η θεία και ο θείος του είναι εκείνοι που έκαναν πραγματικά «κουμάντο». Ανάμεσα στους μεγαλύτερους συμβούλους του ήταν η θεία του Κιμ Kyong Hui και ο σύζυγός της, Jang Sung Taek. Το ζευγάρι φέρεται να έλαβε εντολή από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ προκειμένου να έχει υπό τον έλεγχό του το στρατό της χώρας και παράλληλα να βοηθούν το νεαρό ηγέτη ώστε να εδραιώσει τη θέση του και να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία. Αλλά τέλη Δεκεμβρίου του 2013, ο Κιμ έδωσε εντολή να εκτελεσθεί ο θείος του Sung Taek, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να λάβει τον έλεγχο της Βόρειας Κορέας μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Μετά την εκτέλεση του θείου του, υπήρξαν αναφορές ότι ο ίδιος εξαφάνισε το υπόλοιπο της οικογένειας του θείου του.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ

 

Οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας συνήθως ήταν πιο μυστικοπαθείς με τα άτομα του στενού τους κύκλου. Αντίθετα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται συχνά με τη σύζυγό του, επιτρέποντας ακόμη και τη λήψη φωτογραφιών. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας δημοσίευσαν ότι ο Κιμ είναι παντρεμένος με την Ri Sol Ju – μια πρώην μαζορέτα και τραγουδίστρια – ωστόσο κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε παντρεύτηκαν, σύμφωνα με το NBC News. Πληροφορίες της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2009, ενώ είχε ήδη ένα παιδί. Επίσης, λέγεται ότι απέκτησε ένα κοριτσάκι το 2015.

 

ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜ

 

Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά την απειλή διεθνών κυρώσεων. Από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε την ηγεσία, η χώρα συνέχισε την κατασκευή βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων. Μάλιστα, το 2013, η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε για τρίτη φορά μία πυρηνική δοκιμή και για πρώτη φορά υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

 

ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

 

Στις 5 Ιανουαρίου το 2016, η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της και τη δεύτερη υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Πιονγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι η δοκιμή ήταν μια μικρογραφία βόμβας υδρογόνου. Σε απάντηση της δοκιμής, οι ηγέτες του κόσμου τάχθηκαν έντονα κατά της Βόρειας Κορέας. Ακόμη και η Κίνα, κύριος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στις δοκιμές αυτές. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ηγέτης της χώρας επέβλεψε την πέμπτη και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα. Ειδικοί εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικές κεφαλές που θα έφτανα ακόμη και τις ΗΠΑ μέχρι το 2020.

 

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΝΑΜ

 

Η δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του, Κιμ Γιονγκ-Ναμ, στις 3 Φεβρουαρίου του 2017 σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας, οδήγησε σε μια παγκόσμια έρευνα για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας. Οι περισσότεροι υποψιάζονται ότι πίσω από αυτό το τραγικό συμβάν κρύβεται η ίδια η Βόρεια Κορέα. Τον περασμένο Μάρτιο, η Μαλαισία κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση του Κιμ για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ. Στη συνέχεια η Βόρεια Κορέα διέταξε από τους πολίτες της Μαλαισίας να αναχωρήσουν από τη χώρα, ενώ η τελευταία απάντησε ακυρώνοντας την είσοδο χωρίς βίζα στους Βορειοκορεάτες.

 

ΕΠΙ ΕΠΟΧΗ ΤΡΑΜΠ

 

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ, βάζοντας ένα τέλος στις προσπάθειες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις μέσω της «στρατηγικής υπομονής». Σημειώνεται ότι την Κυριακή, ο Κιμ προχώρησε με επιτυχία στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου, την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε προγραμματίσει να συζητηθεί το πρόγραμμα όπλων της χώρας στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ απείλησαν με μία «πολύ σημαντική διεθνή απάντηση» σε περίπτωση άλλης δοκιμής, ενώ απεσταλμένος της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος «οποιαδήποτε στιγμή».

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....