Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/10/17

Ρέγκλινγκ: «Πιο σημαντική από την στρατηγική έξοδο στις αγορές είναι η συνέπεια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

 

 

«Πιο σημαντική από την στρατηγική έξοδο στις αγορές είναι η συνέπεια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος τους επόμενους δέκα μήνες θα είναι καθοριστική για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του. Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες για να γίνει αυτό», διεμήνυσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος μίλησε στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον.

 

Τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική βούληση είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα στην Ελλάδα και όχι η έξοδος στις αγορές, παρατήρησε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Παράλληλα, πάντως, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει καταβάλει η Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε τεράστια και σε κάποιο βαθμό «μη απαραίτητη».

 

=Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές και κατά πόσο ο ESM θα την υποστηρίξει αν αποτύχει, ο κ.Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ακόμη 10 μήνες έως την ολοκλήρωση του προγράμματός της και ένα μεγάλο ποσό βοήθειας να λάβει ακόμη. Πάντως σημείωσε ότι ήταν πολύ θετικό βήμα η έκδοση ομολόγων τον Ιούλιο και ότι υπάρχουν πολύ θετικά σημάδια ότι η έξοδος θα είναι επιτυχής.

 

Δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει βγει από την πολύ δύσκολη φάση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και αυτό που απομένει να γίνει είναι η εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές.

 

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι δεν του αρέσει αυτό που βλέπει να συμβαίνει στην Ελλάδα και σημείωσε ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν εκφράσει την προσδοκία ότι θα διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη για τον Γεωργίου. Το Εurogroup, σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, δεν μπορεί να επέμβει στο δικαστικό σύστημα της χώρας, όμως έχει καταστεί σαφές στην Ελλάδα ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι καλή για την εικόνα της.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....