Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 13/03/18

Ρουμανία: Θέλει ένταξη το 2024 στην Ευρωζώνη

 

To 2024 ορίστηκε ως ημερομηνία-στόχος από το κυβερνών κόμμα της Ρουμανίας PSD, για την υιοθέτηση του ευρώ, ύστερα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου το Σάββατο.

 

 

Ο ηγέτης του PSD, Liviu Dragnea, τόνισε ότι η ένταξη στην Ευρωζώνη αποτελεί υποχρεωτικό βήμα για τη Ρουμανία – μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, ωστόσο μαστίζεται, από διαφθορά.

 

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά με θάρρος και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό είναι ένα υποχρεωτικό βήμα και η μόνη ευκαιρία για τη Ρουμανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Dragnea, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σχέδιο εθνικής αλληλεγγύης».

 

Η χώρα είχε θέσει, αρχικά, το 2014 ως ημερομηνία-στόχο για την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος και στη συνέχεια το 2019. Ωστόσο, οι εν λόγω χρονολογίες αποδείχθηκαν μη ρεαλιστικές.

 

Επισημαίνεται ότι η οικονομία της Ρουμανίας παρουσιάζει αξιοσημείωτη άνοδο τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας αύξηση κατά 6,9% το τέταρτο τρίμηνο. Η εγχώρια κατανάλωση αυξήθηκε κατά 9,3%, επιτρέποντας τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

 

Στο μεταξύ, ο κ. Dragnea προανήγγειλε τη σύσταση «εθνικής επιτροπής για την τεκμηρίωση του σχεδίου υιοθέτησης του ευρώ αργότερα μέσα τον Μάρτιο», ενώ οι διαβουλεύσεις σε εθνικό επίπεδο αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

 

EurActive – Reuters  

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....