Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

10/01/17

Σταθάκης: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ νωρίτερα από τον Απρίλιο

 

Υπερβολικές χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τις διατυπώσεις περί «υπονόμευσης της κυβέρνησης από τον Σόϊμπλε ή άλλα κέντρα της Ευρώπης» και εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ νωρίτερα από τον Απρίλιο.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFM, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «με καλή πολιτική διάθεση κλείνει σχετικά γρήγορα» η δεύτερη αξιολόγησε και χαρακτήρισε αδύνατο έως εξωπραγματικό το σενάριο για τον Απρίλιο, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει λύση πολύ γρηγορότερα.

«Θεωρώ προσωπικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, έχοντας κλείσει προηγούμενα πολύ πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις και σε πολύ πιο κομβικά σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως το 2017 και το 2018 έχει συζητηθεί και έχει κλείσει ουσιαστικά χωρίς οποιονδήποτε νέο φόρο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να φορτώσει σε κανέναν τίποτα», ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να προκαταβάλει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, επιπρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020.

Αναφερόμενος στα περί υπονόμευσης της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες στην Ευρώπη σε σχέση με τα θέματα της Ελλάδας και τα ευρωπαϊκά, συμπλήρωσε ωστόσο πως «δεν θεωρώ ότι κάποιοι μπορούν να διατυπώνουν τέτοιες σκέψεις».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής θέσης για το αφορολόγητο, τάχθηκε κατά της συζήτησης για πρόωρες εκλογές και έκανε λόγο για εμφανή τάση υπέρ των επενδύσεων, η οποία προκύπτει από τη σταθεροποίηση και την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.  

Κληθείς να σχολιάσει την έκρηξη τιμών του πετρελαίου διεθνώς, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει τα ανάλογα μέτρα, ωστόσο πρόσθεσε, ότι η κριτική που ασκείται έχει υπερβολικές διαστάσεις, «διότι η τιμή της βενζίνης έχει περιθώρια που καθορίζονται περίπου συγκριτικά από τις τιμές στον ευρωπαϊκό χώρο».

Αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης, τόνισε ότι «η συγκυρία διευκόλυνε τον εξορθολογισμό που έγινε πέρσι στην τιμή του και βοήθησε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, άρα ξεκινάμε από μία σταθερότερη κατάσταση», ενώ υπενθύμισε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι δεδομένοι και έπρεπε να υπάρξει μια αύξηση εσόδων. «Εμείς αρνηθήκαμε να αυξήσουμε το ΦΠΑ στο ρεύμα, το θεωρήσαμε πολύ πιο αντικοινωνικό και φέραμε μια ισορροπία πολύ πιο δίκαιη. Αν επιλέγαμε άλλα μέτρα, αυτά θα ήταν πολύ πιο ακραία κοινωνικά» τόνισε ο υπουργός.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....