Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/02/18

Στην πώληση του 5% του ΟΤΕ προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ

 

Στην έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την διάθεση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μια φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προσφορών, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, έως τις 15 Μαρτίου 2018.

 

Στους πρώτους ενδιαφερόμενους θα είναι και η μητρική του ΟΤΕ η γερμανική Deutche Telecom, παρά το ότι το ποσοστό που κατέχει είναι πλειοψηφικό και ανέρχεται σε 40%. Εν όψει, όμως, της αύξησης των μερισμάτων του ΟΤΕ είναι λογικό οι Γερμανοί να κινηθούν προς την απόκτηση και του ποσοστού του 5%.

 

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή η μετοχή βρίσκεται στα 11,70 ευρώ, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο χρηματιστήριο να είναι 5,72δις ευρώ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....