Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/02/18

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

 

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ ενώ η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του μνημονίου που θα κρίνουν την εκταμίευση της δόσης. 

 

 

Η τελευταία προθεσμία ώστε τα δύο σχήματα που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές είναι την Παρασκευή και ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 19 Φεβρουαρίου είναι σημαντικό να μην υπάρξουν προσκόμματα.

 

Οι δύο επενδυτές που καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι η κοινοπραξία των Snam SpA - Enagas Internacional - Fluxys S.A. και N.V. Nederlandse Gasunie και Regasificadora del Noroeste S.A. (Reganosa). 

Πάντως το  ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τίμημα που θα προσφέρουν για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

 

Σημειώνεται ότι από το 66%, το 31% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το 35% στα Ελληνικά Πετρέλαια.  Τα ΕΛΠΕ έχουν επισημάνει ότι αποδεκτό μπορεί να γίνει τίμημα τίμημα πολύ υψηλότερο των 400 εκατ. ευρώ- που είχε δώσει στον προηγούμενο διαγωνισμό η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Socar- λόγω της θεαματικής βελτίωσης των αποτελεσμάτων του ΔΕΣΦΑ, αλλά και αλλαγής του κλίματος της ελληνικής οικονομίας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....