Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

10/01/17

Στο «τραπέζι» η μείωση του αφορολόγητου για να κλείσει η αξιολόγηση

 

 

Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει νέα μέτρα και μεταξύ άλλων την μείωση στο αφορολόγητο όριο το οποίο σήμερα κυμαίνεται από 8.636 έως 9.550 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου.

 

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση βλέποντας ότι η αξιολόγηση έχει «παγώσει» ετοιμάζει εναλλακτική πρόταση προς τους δανειστές για μέτρα λιγότερα από τα τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ που ζητούν και κυρίως το ΔΝΤ, προκειμένου να ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις με τους θεσμούς και να υπάρξει ορίζοντας λύσης μέχρι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Όπως σημειώνεται στα dikaioligitika, για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά φέρεται να συζητά μεταξύ των μέτρων και το σενάριο της μείωσης του αφορολογήτου ορίου το οποίο σήμερα κυμαίνεται από 8.636 έως 9.550 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Ήδη οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επεξεργάζονται σενάρια μείωσης του αφορολογήτου ορίου όχι στις 5.000 ευρώ όπως ζητάει το ΔΝΤ, αλλά σε υψηλότερα επίπεδα. Εφόσον προχωρήσει το σενάριο αυτό, η Αθήνα θα πρέπει να ψηφίσει προκαταβολικά τα μέτρα ανεξάρτητα αν θα εφαρμοστούν από τη 1η Ιανουαρίου 2018 τα οποία μαζί με την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη στις συντάξεις μετά και το 2018 θα καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό της τριετίας 2018- 2020. Ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο ξεκινά ένας νέος γύρος διαπραγμάτευσης, που σφραγίζεται με τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους «φιλικότερους» προς την κυβέρνηση συμμάχους από την πλευρά των θεσμών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος μεταβαίνει αύριο Τετάρτη στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 5:00 το απόγευμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει ως αντικείμενο την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Μεθαύριο Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου στη 1:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιέρ Μοσκοβισί για να συζητήσει επίσης την πρόοδο της αξιολόγησης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....