Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/02/18

Συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του ονοματολογικού συμφώνησαν Κοτζιάς - Ντιμιτρόφ

 

Συνέχιση των προσπαθειών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την εξεύρεση αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ κατά τη συνάντησή τους με τον Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη, όπως αναφέρει μια λιτή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ. 

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω τετ-α-τετ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΗΕ και μετατράπηκε σε μαραθώνιο, έρχεται μια ημέρα μετά την συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, επίσης στη Βιέννη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κοτζιάς επανάφερε κατά τη χτεσινή συνάντηση τις «κόκκινες» γραμμές της ελληνικής πλευράς ως προς τις διαπραγματεύσεις, κυρίως αναφορικά με το Σύνταγμα της γείτονος χώρας και το ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Παρότι η ξαφνική τριμερής συνάντηση για το Σκοπιανόανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, φαίνεται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των τριών πλευρών, όπως είχαν προαναγγελθεί από τον Μ. Νίμιτς.

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών στη Σόφια στις 15-16 Φεβρουαρίου στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών – μελών της ΕΕ και τον υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....