Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 14/03/18

Το νορβηγικό Fund και η αγορά του Real Estate σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, το Λονδίνο ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη ως η καλύτερη περίπτωση για επενδύσεις σε real estate, που επιλέγει το ταμείο περιουσίας της Νορβηγίας, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, το fund αυτό κατείχε το 22,8% του χαρτοφυλακίου ακινήτων στο Λονδίνο, ακολουθούμενο από to 21,5% στη Νέα Υόρκη και 19,1% στο Παρίσι στα τέλη του 2017, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Όσλο. Στα τέλη του 2016, η Νέα Υόρκη ήταν στην κορυφή με 19,2%, ακολουθούμενη από το Λονδίνο με 17% και το Παρίσι με 13,1%.

 

Το αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο στοχεύει σε περιορισμένο αριθμό πόλεων παγκοσμίως καθώς και σε υλικοτεχνικές υποδομές, είχε επενδύσει 218,6 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (28 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μη καταχωρημένα ακίνητα στα τέλη του 2017. Το χαρτοφυλάκιο επέστρεψε το 7,5% πέρυσι.

 

Έκανε τρεις νέες επενδύσεις στο Λονδίνο πέρυσι μαζί με τον κύριο εταίρο της στην Ουκρανία, την Crown Estate, αλλά οι μεγαλύτερες επενδύσεις της στην Ευρώπη ήταν στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Έκανε μία επένδυση στη Νέα Υόρκη και δύο στην Ουάσινγκτον D.C.

 

"Οι επενδύσεις γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 30% το 2017 παρά την οικονομική αβεβαιότητα", ανέφερε το fund. "Οι όγκοι των συναλλαγών έφτασαν τα 15 δισεκατομμύρια λίρες, εξέλιξη που αποτέλεσε επιστροφή στο μέσο επίπεδο που καταγράφηκε στα πέντε χρόνια πριν από την ψηφοφορία του Brexit".

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....