Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 13/02/18

Το πρόσφατο sell off της αγοράς & Οι μαζικές εκροές

 

Μπορεί τις τελευταίες δύο ημέρες η Wall Street να ανέκαμψε, ωστόσο το πρόσφατο sell off αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, με ανάλυση των επιμέρους στοιχείων.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι επενδυτές εγκατέλειψαν δυναμικά το μεγαλύτερο ETF ταμείο του κόσμου, ήδη από την έναρξη του κατήφορου που πήραν οι αγορές. Σύμφωνα με το Bloomberg. το αμοιβαίο κεφάλαιο χρηματιστηριακών συναλλαγών SPDR S&P 500 (ticker SPY) υπέστη ρευστοποίηση ρεκόρ ύψους 23,6 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της χειρότερης «τρικυμίας» της ιστορίας για τον βασικό δείκτη αναφοράς μετοχών των ΗΠΑ.

 

Οι εκροές ανήλθαν στο 8% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του αμοιβαίου κεφαλαίου στην αρχή της εβδομάδας. Τόσο υψηλό ποσοστό αναλήψεων δεν παρατηρήθηκε από τον Αύγουστο του 2010. Ένα πλήγμα σε προϊόντα που συνδέονται με τη μεταβλητότητα, έστειλε ηχηρό μήνυμα στις αγορές, προκαλώντας κύματα αποστροφής από κινδύνους από τους νευρικούς επενδυτές.

 

Στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι η ταχύτητα και η σοβαρότητα της χαλάρωσης των θέσεων είναι ένα σημάδι ότι οι περαιτέρω πωλήσεις από τους συμβούλους εμπορικών συναλλαγών και των κονδυλίων εξισορρόπησης κινδύνου "πρέπει να σταματήσουν εδώ".

 

"Η εικόνα που παίρνουμε από το χώρο αυτό, είναι μιας προωθημένης κι όχι πρώιμης αποτροπής του κινδύνου" πρόσθεσαν.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....