Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 14/11/17

Υπάρχει και μια Αμερική με οικολογική συνείδηση

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μ. Μπλούμπεργκ δίνουν το παρών στη Διάσκεψη για το Κλίμα στη Βόννη ισχυριζόμενοι πως υπάρχει και μια διαφορετική Αμερική στα θέματα για το κλίμα.

 

Με μια πρώτη ματιά θα νόμιζε κανείς ότι προσγειώθηκαν εξωγήινοι στο Ρήνο στη Βόννη. Ένα τεράστιο λευκό ιγκλού έχει κατασκηνώσει μπροστά από τον πανύψηλο πύργο των Γερμανικών Ταχυδρομείων. Μέσα όμως τα εδέσματα δεν είναι για εξωγήινους αλλά άκρως επίγεια: μπισκότα, ντόνατ και σάντουιτς. Ομιλίες αμερικανών πολιτικών, παντού είναι διάχυτη η καλή διάθεση ενώ χαμόγελα σκορπίζονται χωρίς φειδώ. Το μήνυμα σε αυτή τη συγκέντρωση είναι «Είμαστε ακόμα εδώ» και με αυτό εννοούν πως είναι παρόντες στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στη Βόννη.

 

Το αμερικανικό κέντρο δράσης για το κλίμα «U.S. Climate Action Center» δεν είναι έργο της επίσημης αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στη Βόννη, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο οποίος κατήγγειλε τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού. Η αμερικανική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στις εργασίες της διάσκεψης, κινείται σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερμανού υφυπουργού για το κλίμα Γιόχεν Φλάσμπαρτ «σε χαμηλούς τόνους». Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση ωστόσο αναμένεται πως αυτή την εβδομάδα, τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα της διάσκεψης, θα τοποθετηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια.

 

Πολύς δρόμος μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές…

 

Το φουτουριστικό λευκό ιγκλού εκπροσωπεί την «άλλη Αμερική». Σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν άνθρωποι που τάσσονται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος όπως είναι ο δισεκατομμυριούχος και πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπερκ. Είναι αυτός άλλωστε που ίδρυσε την πρωτοβουλία με την επωνυμία «America´s Bledge». Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο θα παραμείνουν στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα αλλά και θα την εφαρμόσουν παρά τις εξαγγελίες και την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η δέσμευση αυτή είναι μάλλον αιφνιδιαστική μια και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι παραμένει στις δηλώσεις του ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Η υπόσχεσή του βεβαίως μπορεί να υλοποιηθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου 2020, μια ημέρα μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. «Αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση» δήλωσε στη Βόννη ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, ο οποίος βρέθηκε στη Βόννη για τις εργασίες της διάσκεψης.

 

Μέχρι τότε πάντως μερικές σημαντικές αμερικανικές πολιτείες έχουν την πρόθεση να προωθήσουν συμφωνίες και πρακτικές σχετικές με την προστασία του κλίματος. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Καλιφόρνια, όπως δηλώνει ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν. Η παρουσία του Αλ Γκορ, του Μάικλ Μπλούμπεργκ αλλά και του Τζέρι Μπράουν στη Βόννη έχει ενισχύσει και ικανοποιήσει τους Αμερικανούς, και όχι μόνο, που πιστεύουν πως υπάρχει και μια άλλη Αμερική με διαφορετική οικολογική συνείδηση.

 

DPA / Μαρία Ρηγούτσου

Deutsche Welle

 
 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....