Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:40 - 12/01/18

Bloomberg: Παράταση στην αναστολή των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν από τον Τραμπ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την παράταση της άρσης των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανέφερε μέσω Twitter ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

 

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να ακυρώσει τη συμφωνία, οφείλει να πάρει μια απόφαση μέχρι σήμερα Παρασκευή σχετικά με τις κυρώσεις. Εάν ανακοινώσει την επανεπιβολή τους, αυτό ουσιαστικά θα τερματίσει τη συμφωνία, που είναι γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ).

Το αμερικανικό Κογκρέσο ζητεί από τον πρόεδρο να επαληθεύει περιοδικά ότι το Ιράν συμμορφώνεται προς τους όρους της συμφωνίας που είχε συνάψει με την ομάδα 5+1 και να εκδίδει ένα διάταγμα για τη συνέχιση της αναστολής των κυρώσεων.

Ωστόσο ένας Aμερικανός αξιωματούχος είπε ότι εάν ο Τραμπ αποφασίσει να παρατείνει την άρση των κυρώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Ουάσινγκτον θα επιβάλλει νέες, στοχευμένες κυρώσεις εναντίον επιχειρήσεων και προσώπων στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου του Μπλούμπεργκ, ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφαση του Τραμπ το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....