Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/01/17

Bloomberg: Η μικρή αυτοκρατορία της Μ. Ανατολής με περιουσία ύψους 335 δισ. δολαρίων

 

«Μικρή χώρα της Μ. Ανατολής με “παγκόσμια αυτοκρατορία” ύψους 335 δισ. δολαρίων» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του Bloomberg.

 

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως «μπορεί ο πληθυσμός του Κατάρ να είναι μικρότερος από το Χιούστον, ωστόσο το κρατικό επενδυτικό ταμείο του είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 335 δισ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο».

«Το κρατικό επενδυτικό ταμείο (Qatar Investment Authority) του Κατάρ είναι το 14ο μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το ινστιτούτο, “Sovereign Wealth Fund Institute”», προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως μετά την άνοδο τιμών του πετρελαίου που σημειώθηκε στα τέλη του 2016, καταγράφεται σημαντικός αριθμός επενδύσεων του Κατάρ τόσο στο εσωτερικό του όσο και σε διεθνές επίπεδο:

Η πλειοψηφία των επενδύσεων αφορά στο εσωτερικό του Κατάρ, με το ποσό να ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια, ενώ στη Γηραιά Ήπειρο το fund διαθέτει μετοχές τραπεζικών κολοσσών, (όπως Barclays, Credit Suisse κλπ) αλλά και της Volkswagen.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ έχει επενδύσει 35 δισ. δολάρια. Το fund όμως είναι αρκετά “δραστήριο” και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς καταγράφονται επενδύσεις και σε διαφόρους τομείς, ακόμα και στην ψυχαγωγία, την ενημέρωση (πχ BeIN Media Group κλπ).

Πάντως η ασιατική χώρα θα επενδύσει το ποσό των 100 δισ. δολαρίων στο τεχνολογικό fund που θα ιδρύσει μέσα στο έτος η SoftBank Group.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....