Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

10/01/17

ESM: Εντός Ιανουαρίου η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

 

Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για τα πρώτα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ανέβ Γιάνσε, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

 

«Η επίσημη έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναμένεται έως τα τέλη του Ιανουαρίου», τόνισε ενδεικτικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Dow Jones. Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι ο ESM αύξησε κατά 14% τις χρηματοδοτικές του ανάγκες για το 2017, προκειμένου να «καλύψει» το επιπλέον κόστος από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Πλέον, οι μακροπρόθεσμες ανάγκες του Μηχανισμού εκτιμώνται σε 57 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο, εφόσον χρειαστεί, μπορεί να αναθεωρηθεί εκ νέου. Ο ίδιος προανήγγειλε επίσης, την έκδοση του πρώτου ομολόγου, σε δολάριο - εξέλιξη, η οποία εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές από τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. «Η έκδοση ομολόγων, σε δολάριο θα μας επιτρέψει να μειώσουν περαιτέρω το χρηματοδοτικό κόστος», έσπευσε να προσθέσει.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....