Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/03/18

Eurogroup: Προχωρά ο μηχανισμός ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους …. 100 ημέρες για την τελική συμφωνία - πακέτο

 

Στο δεύτερο μισό του Μαρτίου τοποθέτησε την εκταμίευση της δόσης ο Μ.Σεντένο, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, που όπως είπε, αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το τέλος του προγράμματος είπε, συμπληρώνοντας ότι και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους προχωράνε. 

 

 

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αναγκαίος όρος για τη διευθέτηση του χρέους είναι η ολοκλήρωση και των 88 «απαιτητικών» προαπαιτουμένων της τέταρτης αξιολόγησης. 

«Είμαστε 100 ημέρες πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου που θα πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία πακέτο για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος» τόνισε ο Π.Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας σε ό,τι αφορά το είδος της εποπτείας στη μεταμνημονιακή εποχή ότι «δεν μπορεί να μοιάζει με νέο πρόγραμμα με κανένα τρόπο».

Δίνοντας δε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ελληνικής ιδιοκτησίας πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι θα αποτελέσει σημαντικό τεστ αξιοπιστίας. 

 

"Περιμένουμε την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών και στη συνέχεια το Δ.Σ. θα λάβει την τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης πριν το τέλος του μήνα. Η δόση είναι στα 6,7 δισ. ευρώ. Τα 5,7 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευτούν πριν το τέλος του μήνα και 1 δισ. στη συνέχεια με την προϋπόθεση να προχωρούν η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων και οι πλειστηριασμοί, ανέφερε ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....