Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/11/17

Finanzen100: Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις οικονομικές της επιδόσεις

 

«Η Ελλάδα ξεπέρασε τόσο πολύ τους αναπτυξιακούς της στόχους, ώστε περίπου το 1/3 του πληθυσμού θα πάρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο».

 

Αυτό αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100, του ομίλου FOCUS, σημειώνοντας, ότι «θα δώσει ?κοινωνικό μέρισμα? ύψους 720 εκατ. ευρώ στους πολίτες της, στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτός τούτου, οι συνταξιούχοι θα λάβουν συνολικά 315 εκατ. ευρώ και ο κρατικός πάροχος ενέργειας ΔΕΗ, 360 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκλειστεί η αύξηση των τιμολογίων το επόμενο έτος».

«Τούτο καθίσταται δυνατό» συνεχίζει το δημοσίευμα, «λόγω των καλών οικονομικών επιδόσεων της χώρας. Η Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τους στόχους του προϋπολογισμού της φέτος. Επεδίωκε ένα πλεόνασμα 1,75% για φέτος, αλλά σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Κομισιόν, θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 2%».

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις οικονομικές της επιδόσεις. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα δίνει ?κοινωνικό μέρισμα?» όπως τονίζει.

Σημειώνει μάλιστα, ότι «σε αντίθεση με πέρυσι, το μέρισμα αυτό συμφωνήθηκε με την Κομισιόν» και ότι «η υπερχρεωμένη χώρα είναι μια από τις 29 χώρες στον κόσμο, που θα καταφέρουν να έχουν πλεόνασμα. Το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας την πιέζει βέβαια γι΄ αυτό, αλλά η χώρα ξεπερνά πλέον συνεχώς τις προσδοκίες».

Η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100 του ομίλου FOCUS υπενθυμίζει επίσης, ότι «μόλις την Παρασκευή, η Κομισιόν δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θεωρούνται ικανοί να επιτύχουν το επόμενο έτος πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%».

Τέλος, το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να γίνει ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει ότι «πλεόνασμα 3,5% δεν έχει επιτύχει συνεχώς καμιά χώρα στον κόσμο».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....