Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/01/17

Fund επενδύει περισσότερα από 27εκ στην τεχνητή νοημοσύνη

 

 

Ο συνιδρυτής του LinkedIn Reid Hoffman μαζί με συνεργάτες όπως η Omidyar Network και οι John S. και James L. Knight Foundation ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα νέο fund που θα επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).  Όπως είπαν στόχος του fund είναι το κοινό καλό και η πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης.

 

Το fund θα επενδύσει κυρίως σε θέματα που αφορούν τις πιθανές ευεργετικές αλλά και επιβλαβείς συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλούς τομείς που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.

Οι δύο από τους 4 συμμετέχοντες (Reid Hoffman και Omidyar Network) θα συνεισφέρουν περίπου τα 10 εκατ. δολάρια, ενώ ακόμα έξι θα προσθέσει το James L. Knight Foundation.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συνιδρυτής του LinkedIn μαζί με τους Elon Musk και Peter Thiel δημιούργησαν το 2015 το OpenAI, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με δύναμη 1 δισ. δολαρίων που θα δουλέψει για το μέλλον της ανθρωπότητας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....