Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

17/02/17

Hanjin Shipping: Οριστικά «τίτλοι τέλους» για τον κορεατικό κολοσσό..

 

Την πτώχευση της Hanjin Shipping Co. κήρυξε και επισήμως το δικαστήριο της Νότιας Κορέας, διατάσσοντας τη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της ναυτιλιακής εταιρείας, που αποτέλεσε επί δεκαετίες την κορυφαία εταιρεία στη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας.

 

Η δικαστική απόφαση για την πτώχευση εκδόθηκε πέντε μήνες, μετά την κατάθεση εκ μέρους της Hanjin, αίτησης προστασίας έναντι των πιστωτών της.Η πτώχευση της κορεάτικης εταιρείας είχε προκαλέσει κύμα ανησυχίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, εγείροντας φόβους για μπαράζ εταιρικών χρεοκοπιών στον κλάδο.

 

Η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων, σύμφωνα με το δικαστήριο, θα συνεπάγεται την αύξηση της αξιοπιστίας έναντι των πιστωτών. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, η Hanjin είχε προχωρήσει εθελουσίως σε μία σειρά εκποιήσεων, με στόχο την τόνωση της ρευστότητά της και την αποπληρωμή των υψηλών χρεών της.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....