Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/01/17

Moody's: Αυξανόμενος πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη λόγω ανόδου αντισυστημικών κομμάτων

 

Αυξανόμενα πολιτικά ρίσκα στην Ευρώπη λόγω ανόδου εξαιτίας του κινδύνου της περαιτέρω ανόδου αντισυστημικών κομμάτων «βλέπει» o οίκος Moody's για το 2017, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τις προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της Ευρωζώνης.

 

Οπως αναφέρει έκθεση του οίκου αξιολόγησης, η δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη για το 2017-2018 θα είναι γενικότερα πιστωτικά ουδέτερης και οι μετρήσεις του χρέους έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται για τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις χώρες της ευρωζώνης. «Ωστόσο, το αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις».

 

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί για τον κίνδυνο της περαιτέρω ανόδου των δεξιών και αριστερών αντισυστημικών κομμάτων σε μια σειρά από χώρες στις οποίες είναι προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις για το 2017.

 

Οπως υποστηρίζει, παρά το γεγονός ότι  λίγα από αυτά τα αντισυστημικά κόμματα έχουν πιθανότητες να σχηματίσουν κυβέρνηση, όμως τα περισσότερα έχουν προοπτικές να επηρεάσουν σημαντικά την πολιτική συζήτηση, αυξάνοντας το πολιτικό κόστος για τα κεντρώα κόμματα να ταχθούν υπέρ όλο και πιο αντιδημοφιλών οικονομικών ή δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

 

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα διαμορφωθεί στο 1,3% το 2017 και το 2018 ενώ διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των χωρών.

 

Σύμφωνα με την έκθεση χώρες όπως η Ιρλανδία, το  Λουξεμβούργο, η Μάλτα και Σλοβακία η αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να ξεπεράσει το 3% ενώ χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σλοβενία θα καταγράψουν ηπιότερους ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα ξεπερνούν το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....