Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 04/05/18

Αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα… / Μακρής Πέτρος

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το δικτατορικό καθεστώς του, με τον γελοίο ψευδοδημοκρατικό του μανδύα, αλωνίζουν ανενόχλητοι, με έργα και με λόγια, (ακόμη και με πειρατές του διαδικτύου), στη θάλασσά μας, στον αέρα μας, στις βραχονησίδες μας, στις παραμεθόριες γραμμές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

 

Αλλά δεν αρκείται αυτό, το θλιβερό ομοίωμα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα σε όλες αυτές τις ατιμώρητες από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Commission, τον ΟΗΕ ή το Συμβούλιο της Ευρώπης, οχλήσεις! Με τον αέρα της ατιμωρησίας, ασελγεί κατά της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα την αξιοπρέπειά μας.

Σε προγενέστερο σημείωμά μου, τον εξομοίωσα με τον ασύδοτο κλόουν του ιταλικού φασισμού, τον Μπενίτο Μουσολίνι. Όμως τον ξεπέρασε και αυτόν, διότι ως δικτάτορας με επεκτατικές ορέξεις και πράξεις, ο Μπενίτο, ποτέ δεν διανοήθηκε να υποτιμήσει λαούς με ιστορικές παρακαταθήκες, όπως τους Αιθίοπες, γιατί όχι και τους Έλληνες της Δωδεκανήσου. Και σε καμία περίπτωση δεν οδήγησε στα στρατοδικεία τους Ιταλούς στρατιώτες, που αναφωνούσαν, ως αιχμάλωτοι του ελληνοϊταλικού πολέμου: “Que bella Grecia”! (Πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα!)

Δεν αρκείται όμως μόνο στις παραπάνω χυδαιότητες ο ατιμώρητος, από τη διεθνή κοινότητα, αρχιταραξίας Ερντογάν. Αλλά ως υποδειγματικός χάκερ, παραχαράκτης της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας, κυριολεκτικά ασελγεί κατά της Ιστορίας, για να παραπλανήσει και να φανατίσει τον πολιτικά αλυσοδεμένο λαό του, εναντίον ενός Ελληνισμού της Ιωνικής Σμύρνης, που μαζί με την πόλη αυτή, αλλά και την Αλεξάνδρεια και τη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε τα τρία αυτά ιστορικά κέντρα σε νύμφες της ανατολικής Μεσογείου.

Χωρίς ίχνος ντροπής, ανερυθρίαστος, ο Ρετζέπ εφέντης, σε προεκλογική του φιέστα στην Ιωνική Σμύρνη, αυτό το κόσμημα του Ελληνισμού της Μικρασίας, με χιλιάδες φερτούς αλαλάζοντες της Ανατολίας και αμέτρητες μαντηλοφορούσες (αιχμάλωτες του ισλαμικού φονταμενταλισμού χανούμ), εξετράπη λοιπόν ο απρόβλεπτος Ερντογάν, στην ιερόσυλη παραχάραξη της καταγεγραμμένης σε όλα τα βιβλία της Ιστορίας, καταστροφής της Σμύρνης, από τους αιμοσταγείς πλιατσικολόγους Τσέτες. 


Απέδωσε, εμπρός σ’ ένα εμβρόντητο κοινό Τούρκων Σμυρνιωτών κοσμοπολιτών, τον εμπρησμό της Σμύρνης στους αποχωρήσαντες το ’22 Έλληνες στρατιώτες. Ενώ σε όλα τα βιβλία της Ιστορίας, αλλά και τα επίσημα κρατικά αρχεία, έχει καταγραφεί, ότι τη Σμύρνη, (κυρίως τις συνοικίες των 175.000 Ελλήνων, 55.000 Εβραίων, 40.000 Αρμενίων, 6.000 Λεβαντίνων, 30.000 αλλοεθνών) κατέκαυσαν οι αιμοσταγείς Τσέτες (Νεότουρκοι) επτά ημέρες, μετά την αποχώρηση και του τελευταίου στρατιώτη του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από την Τουρκία.

Οι εμπρηστές Νεότουρκοι της Σμύρνης άφησαν άθικτους τους οθωμανικούς μαχαλάδες που αριθμούσαν 80.000 κατοίκους! Αυτή ακριβώς ήταν η συμπεριφορά των άτακτων «ελευθερωτών» - λεηλατών μιας Σμύρνης, στην οποία το πληθυσμιακά κυρίαρχο ελληνικό στοιχείο την είχε αναδείξει σε υπόδειγμα πολυπολιτισμικού κέντρου, αλλά και οικονομικής προόδου. Έτσι δεν είναι γιαβρί μ’ Ρετζέπη;

Το να περιγράψει κανείς την ιστορία αυτού του διαμαντιού του μικρασιατικού Ελληνισμού που ονομάζεται Σμύρνη, ίσως χρειαστεί αμέτρητα μερόνυχτα.

Μας είναι τελείως αδιάφορο, εάν ο θλιβερός νεο - σουλτάνος εμμέσως ανεγνώρισε τις θηριωδίες των Τούρκων βιαστών και πλιατσικολόγων στα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης του 1955. Απλώς, ως άλλος «παλάντζας» και αρχινοθευτής, μας έκανε και μία ... μεγαλόψυχη παραχώρηση!

Εκείνο όμως που προέχει, για εμάς τους Έλληνες, εκτός από τη δεδομένη ομοψυχία του ανώνυμου ελληνικού πλήθους, είναι και η αυτοστράτευση όλου του ακαδημαϊκού μας δυναμικού με επικεφαλής την Ακαδημία Αθηνών. Όλοι τους δεσμεύονται με την υποχρέωση κοινού ψηφίσματος, εναντίον της βάρβαρης συμπεριφοράς της Ερντογανικής Τουρκίας, κατά του ελληνικού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που λέγεται «Αγία Σοφία» της Κωνσταντινούπολης, αλλά και για τις κατά συρροήν παραχαράξεις της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού, όχι μόνο στη Σμύρνη του ’20, αλλά και σε όλες τις ακμάζουσες πόλεις της ελληνικής αρχαιότητας στη Μικρά Ασία. Και να σταματήσει επιτέλους η ανόητη και βλακώδης απόπειρα των συλλόγων των Τούρκων διερμηνέων, να παραπλανούν τους τουρίστες αποδίδοντας την πατρότητα των αρχαιοτήτων της Ιωνίας ή της Ανατολίας στα τουρανικά φύλα των ποικιλώνυμων άτακτων ασιατών εισβολέων. Με την τακτική αυτή, δεν αποκλείεται να φορέσουν βράκα και σαρίκι στον ημέτερο Θαλή τον Μιλήσιο.

Και κλείνω το σημερινό μου σημείωμα με μια προσωπική μου έκκληση προς τους αγαπητούς συναδέλφους του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ: Να συντάξουν ψήφισμα εναντίωσης προς τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα εναντίον του πολιτισμού μας. Το ψήφισμα αυτό ν’ απευθυνθεί προς την Ευρωπαϊκή Κομισιόν, την Ουνέσκο, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, γιατί όχι και προς τις δημοσιογραφικές ενώσεις της Τουρκίας, με τους εναπομείναντες ελάχιστους μη φυλακισμένους από το καθεστώς του Ερντογανικού «Εξπρές του Μεσονυκτίου».
 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Υ.Γ.: Είναι προφανές, ότι ο Ερντογάν αποπειράθηκε να ιεροσυλίσει και να... μαγαρίσει την ιστορία του Ελληνισμού της Σμύρνης, διότι όλες οι παραλιακές πόλεις της Τουρκίας τον καταψηφίζουν, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Για ένα και μόνο λόγο: Ότι, στα παράλια αυτά, ο ελληνικός πολιτισμός, πιστός στα δημοκρατικά μας ιδεώδη εξύψωσε μορφωτικά όλες τις συνυπάρχουσες εθνότητες!

Μακρής Πέτρος (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....