| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Εκλογικές αναμετρήσεις στη σκιά της πανδημίας / Ξένια Τούρκη

 

Δευτέρα, 00:01 - 15/02/2021

 

   Share

 

Εν μέσω της καταιγίδας που έχει δημιουργήσει η πανδημία πολλές χώρες μέσα στο 2021 θα οδηγηθούν σε εκλογές. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, όπως έδειξαν και τα παραδείγματα εκλογικών αναμετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά. Οι συγκεντρώσεις είναι περιορισμένες με σχεδόν όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες να γίνονται διαδικτυακά, ενώ η προσέλευση στις κάλπες είναι συνήθως μειωμένη λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού.

 

 

Πριν από ένα χρόνο όταν ξεκίνησε η εξάπλωση της Covid-19 οι κυβερνήσεις που πήραν αυστηρά μέτρα, πιστώθηκαν με αύξηση της δημοτικότητάς τους και σε αρκετές περιπτώσεις των εκλογικών τους ποσοστών. Αναλυτές τότε έκαναν λόγο ότι οι ψηφοφόροι έδειχναν εμπιστοσύνη σε όσους τόλμησαν να χαράξουν μια σκληρή πολιτική και ότι τους επιβράβευσαν επιδοκιμάζοντας την τακτική που ακολούθησαν.

 

Πλέον, αυτό ακούγεται ως αστείο. Η κούραση των πολιτών από τα συνεχιζόμενα lockdown και η αβεβαιότητα που προκαλεί η άσχημη κατάσταση στην οικονομία έχουν αλλάξει άρδην το σκηνικό. Ακόμη και σε χώρες που η διαχείριση της πανδημίας έφερε κάποια αποτελέσματα και δεν εκτοξεύτηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι θάνατοι, οι πολίτες δεν σπεύδουν να επιβραβεύσουν τους πολιτικούς τους αλλά αντιδρούν. Κανένας δεν θέλει τα περιοριστικά και οι περισσότεροι στρέφονται εναντίον αυτών που τα λαμβάνουν.

 

Από την άλλη όμως η παντελής αδιαφορία και η κακοδιαχείριση της πανδημίας και αυτή στοιχίζει όπως έδειξε το παράδειγμα του Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος πέταξε στα σκουπίδια τις πιθανότητές του να κέρδιζε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου με τα τεράστια λάθη που έκανε στην αντιμετώπιση της Covid-19. Δεν κατάφερε να πείσει τους συμπατριώτες του ότι λαμβάνει σοβαρά την κρίση και ότι μοιράζεται τις ανησυχίες τους, με αποτέλεσμα να αποξενώσει μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων.

 

Συνταγές για σίγουρα αποτελέσματα δεν υπάρχουν. Όμως, καθώς, η πανδημία δρα ως καταλύτης και επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας είναι αναπόφευκτο πως θα αποδειχτεί καθοριστική και για την πολιτική, όπως επίσης και για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι εκρηκτικές καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε σήμερα δοκιμάζουν τη δημοκρατία, αλλά και το κράτος δικαίου. Για αυτό και είναι πιθανόν σε όλες τις εκλογές, προεδρικές, βουλευτικές, τοπικές, που θα γίνουν τους επόμενους μήνες να δούμε να καταγράφονται θεαματικές αλλαγές. Όλοι γνωρίζουν πως ανοίγει ένας εκλογικός κύκλος, λίγοι όμως μπορούν να προβλέψουν πως θα κλείσει ειδικά στην ταραγμένη εποχή μας.

 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....