| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Ενα βήμα πριν από το ξέφωτο / Κώτσης Βασίλης

 

Παρασκευή, 00:01 - 12/03/2021

 

   Share

 

Οταν αποφασίστηκε το τρίτο lockdown με ορίζοντα τις 28 Φεβρουαρίου, ήταν κοινό μυστικό πως η άρση του δεν θα ήταν εφικτή πριν από τις 16 Μαρτίου, μετά την Καθαρά Δευτέρα. Τα επιδημιολογικά στοιχεία έδειχναν ότι θα ακολουθούσε έξαρση των κρουσμάτων, ως απόρροια του ανοίγματος της αγοράς και των σχολείων που προηγήθηκε, καθώς αυξήθηκε η κινητικότητα των πολιτών και οι συνωστισμοί.

 

 

Οι ειδικοί ανέμεναν την αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και δυστυχώς νέους θανάτους. Κατόπιν εορτής πολλοί επισημαίνουν πως έπρεπε τον Οκτώβριο, όταν ο ιός έκανε την επανεμφάνισή του, να είχε επιβληθεί ένα αυστηρό lockdown για να «χτυπηθεί» στη ρίζα του o κορωνοϊός και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση.

Τώρα βρισκόμαστε στο pick της πανδημίας, γι’ αυτό και το σύστημα υγείας είναι στα όριά του. Εχει όμως αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να απαλλαγούμε από αυτή την «κατάρα» που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή 2,6 εκατ. ανθρώπων παγκοσμίως και έχει «βουλιάξει» τις οικονομίες των κρατών. Οι μεταλλάξεις είναι ένα δείγμα ότι το επιδημιολογικό φορτίο φθίνει. Οι μεταλλάξεις είναι οι τελευταίες άμυνες του κορωνοϊού προτού περιοριστεί δραστικά.

 

Ο καιρός βελτιώνεται, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το πρόγραμμα των εμβολιασμών έχει μπει σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική τροχιά. Εκτός σημαντικού απροόπτου μέχρι το τέλος του μήνα τα κρούσματα θα έχουν καταγράψει σημαντική υποχώρηση. Εχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα αλλά πρέπει να δείξουμε υπομονή λίγες ακόμη μέρες. Μάσκα, αποστάσεις, προσωπική υγιεινή. Να ακολουθήσουμε το απλό αυτό τρίπτυχο που μας έχει προστατεύσει από τα χειρότερα. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί σίγουρα έχουν κάνει λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ πρέπει να πάρουμε εμείς τις ζωές μας στα χέρια μας. Η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στο ξέφωτο. Φαινόμενα όπως αυτά σε κωμόπολη της Φθιώτιδας με ανοικτούς γάμους 200 ατόμων και παράνομες συναθροίσεις σε καφετέριες «τρέφουν» τον ιό, παρατείνουν την καραντίνα και οδηγούν στον θάνατο συμπολίτες μας.

 

Κώτσης Βασίλης (To Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....