Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 09/07/18

Ενώ οι δικοί μας τσακώνονται για τα “προνόμιά” τους, οι Τούρκοι εξάγουν αμυντικό υλικό! / Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

 

Στοιχεία για την μεγαλη άνοδο των εξαγωγών αμυντικού υλικού από την Τουρκία εδωσε το  κρατικό πρακτορείο Ανατολού την ιδια στιγμη που τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τυπου έδειχναν τον τούρκο ΑΓΕΕΘΑ  να περιοδεύει στα μέτωπα στην Συρία και το Ιράκ και να επιθεωρεί τουρκικές μοναδες.

 

 

Η τουρκική αεροπορική και αμυντική βιομηχανία  ειδε μια εκρηκτική άνοδο στις εξαγωγές της που έφθασε  το 14%  το πρωτο εξάμηνο του 2018, ενώ για τους τελευταίους 12 μηνες οι εξαγωγές έφθασαν το 1,85 δις δολάρια.

Οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας  κατευθύνθηκαν κυρίως στις ΗΠΑ (λόγω των προγραμμάτων συμπαραγωγής)  φθάνοντας τα 324,9 εκατομμύρια δολάρια και κατόπιν στην Γερμανία με 116,9 εκατομμύρια δολάρια.

 

Οι κρατικές  και ιδιωτικές εταιριες αεροπορικού και αμυντικού υλικού παράγουν μια σειρά εξελιγμένων προϊόντων από UAV’s, όπλα, τεθωρακισμένα, θωρακισμένα οχήματα και συστήματα διοίκησης και επικοινωνιών.

 

Τις ίδιες ημέρες που στην Τουρκία ανακοινώνονταν αυτά τα στοιχεία, στην Αθήνα η συζήτηση στον κύκλο των στρατιωτικών επικεντρώνονταν στην διαμαρτυρία του πρωην Αρχηγου ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταρακου, ο οποίος τωρα υπηρετεί ως επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.

 

Ο περιορισμός του προσωπικού, που με απόσπαση και αμοιβή για υπηρεσία Αλλοδαπής βρίσκονταν μαζι του στις Βρυξελλες για να στελεχώσουν το γραφείο του αλλα και για την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειας του, αποδόθηκε από τον ιδιο σε  προσπαθεια να πληγεί προσωπικά ο ίδιος και σε κινήσεις αντεκδίκησης από την νυν πολιτικη και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Απάντησαν στους ισχυρισμούς αυτούς του κ. Κωσταρακου αρκετοί πρωην ανώτατοι αξιωματικοί επικρίνοντας αυτή την στάση του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που δεν αφορούσε συνολικά το επιπεδο διαβίωσης των Ελλήνων στρατιωτικών όπως ανέφερε, αλλά απλώς  την διατήρηση των προνομίων των στρατιωτικών οι οποίοι αποτελούσαν την δική του συνοδεία στις Βρυξέλλες.

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί μαλιστα το γεγονός ότι ο κ. Κωσταράκος, που απαιτεί ειδική ομάδα ασφάλειας με απόσπαση από την Αθηνα για την προστασία της οικογένειας του(!) με ανάρτηση του στο Facebook υπολογίζει πόσοι μισθοί ακολούθων του, από αυτούς που κόβονται, αντιστοιχούν σε μια πτήση του πρωθυπουργικού ή του υπουργικού  αεροσκάφους…

 

Λογαριασμοί που δεν ταιριάζουν και μαλλον προσβάλλουν έναν πρωην ανώτατο αξιωματικό…  Λιγο αργότερα η συζητηση εμπλουτίσθηκε με τις πληροφορίες για το επίδομα παραμεθορίου, τι αλλάζει, ποιος το δικαιούται ποιος συνεχίζει να το παίρνει και φυσικά υπηρχε και η ρύθμιση ότι οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι των αξιωματικών θα υπηρετούν κοντα στις μοναδες που τοποθετούνται οι σύζυγοι τους. Θεματα προφανως σημαντικά για την καθημερινότητα του κ. Κωσταρακου, αλλά και πολλών στελεχών των Ενόπλων Δυναμεων, αλλα που ταιριάζουν περισσοτερο σε συνδικαλιστική συζητηση δημοσίων υπαλληλων… Και η σύγκριση με την Τουρκία, οπου η συζήτηση εχει περάσει σε αλλα επίπεδα, είναι δυστυχώς τραγική. Και κυρίως ειναι προσβλητική για τους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των τριών όπλων, που προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα χρεωκοπημένο και καθημαγμένο σύστημα, προκειμένου να διασώσουν ότι μπορει να διασωθεί…

 

Νίκος Μελέτης

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....