| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Η ηθική παρακμή και το «όλα στο φως» / Ραβανός Αρης

 

Δευτέρα, 00:01 - 22/02/2021

 

   Share

 

Η φράση «όλα στο φως», όσο κοινότοπη μπορεί να ακούγεται στην περίπτωση όσων καταγγέλλονται για βιασμούς, παιδεραστία, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κατάχρηση εξουσίας για ικανοποίηση αρρωστημένων επιθυμιών, έχει την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

 

 

Η ηθική κατάπτωση και η σαπίλα δεν είναι σημεία των καιρών. Απλά φαίνεται ότι έφθασε η ώρα να τιμωρηθούν κάποιοι με τις ανώτατες ποινές που προβλέπονται. Και η Πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων πρέπει να είναι αμείλικτη.

 

Η συγκάλυψη δεν βοηθάει κανέναν. Και δεν έχουμε να κάνουμε με βιασμούς μόνο ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά υπάρχουν καταγγελίες και για βιασμούς παιδιών και εφήβων. Ό,τι πιο ειδεχθές και αποκρουστικό.

 

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν, όχι δια του νόμου του Λιντς αλλά με βάση την κείμενη νομοθεσία, όσοι αποδειχθούν ένοχοι. Καμία συγκάλυψη, αποσιώπηση και αποπροσανατολισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, όσο γνωστοί και επώνυμοι και να είναι οι εμπλεκόμενοι. Γιατί εάν ήταν κάποιος κακόμοιρος θα είχε διαφορετική μεταχείριση μέχρι στιγμής.

 

Σε μια εποχή μεγάλης ηθικής κατάπτωσης και παρακμής σε πολλά επίπεδα που πολλές αξίες έχουν καταρρεύσει και πολλά έχουν απομυθοποιηθεί, ήρθε η ώρα να χωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Τα συγκεκριμένα σκάνδαλα και εγκλήματα δεν έχουν χρώμα, ιδεολογίες, παρατάξεις και κόμματα.

 

Ήρθε η ώρα της κάθαρσης και της απόδοσης δικαιοσύνης για όσα έγιναν σε αθώες ψυχές. Γιατί το φοβερό έγκλημα είναι ο βιασμός αθώων και απροστάτευτων ψυχών για να ικανοποιήσουν κάποιοι τις αρρωστημένες επιθυμίες τους.

 

Είναι η ώρα της δράσης και όχι του εφησυχασμού από μια Πολιτεία που δείχνει αρκετές φορές ναρκωμένη και ράθυμη, όταν σε άλλες περιπτώσεις κινείται ταχύτατα σε πολλά επίπεδα, ενώ οφείλει να ξαναδεί και το θέμα του χρόνου παραγραφής για να μην παραγράφονται σε λίγα χρόνια ορισμένα εγκλήματα που έχουν και ισχυρή ηθική απαξία και της αύξησης των ποινών.

 

Η κάθαρση, η απόδοση δικαιοσύνης και η τιμωρία είναι ζητούμενα των ημερών, όχι για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό, αλλά γιατί η ίδια η Ηθική και το Δίκαιο το απαιτούν.

 

Όλα στο φως εδώ και τώρα και καμία προστασία για κανέναν.

 

Ραβάνος Άρης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....