| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Θα δώσουν οι Ρεπουμπλικανοί τη χαριστική βολή στον Τραμπ; / Ξένια Τούρκη

 

Δευτέρα, 00:01 - 25/01/2021

 

   Share

 

Χωρίς πολλούς οπαδούς και περιτριγυρισμένος από μέλη της οικογένειάς του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για τελευταία φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ στη στρατιωτική βάση Άντριους. Χωρίς να κάνει αναφορά στον διάδοχό του, απλά του ευχήθηκε καλή τύχη, άλλη μια ένδειξη μικροπρέπειας, και μίλησε για τις μελλοντικές του προθέσεις γνωστοποιώντας πως δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί. «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλον τρόπο», επεσήμανε.

 

 

Αυτό σημαίνει πως ο πρώην Πρόεδρος ίσως να είναι υποψήφιος το 2024 ή ότι θα εργαστεί για την υποψηφιότητα κάποιου από τα παιδιά του. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος καλοβλέπει το γεγονός να συνεχίσει το έργο του η κόρη του Ιβάνκα, η οποία εργάζεται μεθοδικά εδώ και καιρό φτιάχνοντας ένα ηγετικό προφίλ. Επίσης, θα μπορούσε να επιχειρήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ή ακόμη και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση πως δεν θα καταδικαστεί από τη Γερουσία, στη δίκη η οποία θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ώρες, μετά την παραπομπή του από τη Βουλή. 

 

Θα είναι μια δίκη που θα αποδειχτεί καθοριστική όχι μόνο για τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά θα δοκιμάσει τις συνοχές του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. Προκειμένου να καταδικαστεί, ο πρώην Πρόεδρος θα χρειαστεί ψήφους και από τα δύο κόμματα. Οι Δημοκρατικοί σύσσωμοι θα συσπειρωθούν εναντίον του αλλά το θέμα είναι πώς θα κινηθούν οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι μέχρι τώρα του παρείχαν πλήρη κάλυψη. 

 

Αυτή η προστασία όμως φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία πως ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε τις ταραχές είναι ενδεικτικές πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Εδώ και καιρό υποβόσκει ένας «εμφύλιος» πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που πρεσβεύουν την επιστροφή στις παραδοσιακές συντηρητικές αξίες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και σε αυτούς που στρέφονται όλο και πιο δεξιά υιοθετώντας ύφος, λεξιλόγιο και ιδέες Τραμπ. 

 

Σε αυτή τη διαμάχη καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έκβαση της δίκης του πρώην Προέδρου. Προκειμένου να ξεμπερδέψουν με τον τραμπισμό, ορισμένα στελέχη θα μπουν στον πειρασμό να «τελειώσουν» τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να τον τιμωρήσουν για όσα έκανε. Οι Ρεπουμπλικανοί όμως έχουν την ευκαιρία να του δώσουν τη χαριστική βολή.

 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....