Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 11/12/18

Καμμένος και Πολάκης φέρνουν τις κάλπες νωρίτερα από τον Μάιο; / Ευτύχης Παλλήκαρης

 

Μετά το «τσογλάνι» του κ. Πολάκη ήρθε η δήλωση του κ. Καμμένου ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή, για να καταδειχτούν δύο πράγματα: πρώτον, ότι στην κυβέρνηση χάνει μέρα με την μέρα την ψυχραιμία της, καθώς τα δημοσκοπικά νούμερα δεν λένε να «ξεκολλήσουν» και, δεύτερον, το οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ραγίζει ανεπανόρθωτα.

 

 

Τι χρεώνεται το Μαξίμου; Πριν απ’ όλα τη σιωπή παντός υπευθύνου για τις ακρότητες ενός υπουργού του. Τώρα όμως έρχεται η «σφήνα» του υπουργού Άμυνας για το Μακεδονικό που ανατρέπει την ευφορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία με τον κ. Ζάεφ θα μπορούσε να περάσει αρχές της χρονιάς από τη Βουλή. Οι συσχετισμοί δυσκολεύουν και η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ψυχορραγεί καθώς ο κ. Καμμένος –που μέχρι τώρα ανεχόταν την επιτυχία του πρωθυπουργού στις Πρέσπες– αναζητεί τρόπο να διασωθεί από την εκλογική συντριβή που προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις και, συνεπώς, από την πολιτική του εξαφάνιση (και την απώλεια της βουλευτικής ασυλίας).

 

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε πως τα όποια –πενιχρά- δημοσκοπικά οφέλη καρπώθηκε η κυβέρνηση με το μπαράζ των παροχών, εξανεμίστηκαν και με το παραπάνω από την ώρα που ο κ. Ζάεφ άρχισε να «ερμηνεύει» τις επίμαχες διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Εμείς θα προσθέταμε και τους προβληματισμούς στελεχών άλλων κομμάτων, που μέχρι πρόσφατα σκέφτονταν να δώσουν θετική ψήφο στη συμφωνία, αλλά τώρα κάνουν δεύτερες σκέψεις…

 

Καθώς μάλιστα το πακέτο των παροχών κλείνει τον κύκλο του, χωρίς τα προσδόκιμα για το Μαξίμου πολιτικά αποτελέσματα, οι παλικαρισμοί του κ. Πολάκη αλλά κυρίως οι δηλώσεις του κ. Καμμένου περί Πρεσπών αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, νωρίτερα ακόμα και από τον Μάιο.

 

Ευτύχης Παλλήκαρης (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....