Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 24/04/18

Μαύρα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα και τον πλανήτη / Μαρίνος Γιάννης

 

Η ελληνική και διεθνής επικαιρότητα είναι τόσο πυκνή και εξελίσσεται με τέτοια ταχύτητα που είναι πια δυσκολότατο να την παρακολουθήσουμε συνολικά. Με τα σημερινά δεδομένα η εκρηκτική κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Η Τουρκία ασυγκράτητα μας απειλεί, η διεθνής ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, στην τραγική Συρία θρήνος και απελπισία.

 

 

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι άρχισαν και πάλι να αλληλοσκοτώνονται, ενώ στα βόρεια ο απρόβλεπτος πια Ερντογάν, παρά την ευφυΐα του, παίρνει συνεχώς ρίσκα και βάλθηκε και πάλι να εξοντώσει τους Κούρδους, που και αυτοί όσο μπορούν ανταποδίδουν. Τραμπ και Πούτιν ετοιμάζονται ακόμα και για θερμό πόλεμο, και από δίπλα οι όποιοι σύμμαχοί μας με ομπρέλα το ΝΑΤΟ. Ηδη προέβησαν σε ένα πρώτο χτύπημα με πυραύλους στη Συρία. Ανελέητος ο δικτάτοράς της Ασαντ, αλλά με πανίσχυρους συμμάχους του Ρωσία και Ιράν.

 

Ο τραγικός θάνατος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου, ενώ προσπαθούσε να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος, μας βύθισε σε εθνικό πένθος. Ενα ακόμα θύμα της ολοένα εντεινόμενης επιθετικότητας των εχθρικών γειτόνων μας. Και ενώ αγνοούμε τι θα αποφασιστεί με τους δύο κρατούμενους αξιωματικούς. Θύματα και της πατριδοκαπηλίας των εκ του ασφαλούς υπερπατριωτών, με κύριο ενορχηστρωτή τον εκτός ελέγχου υπουργό Αμυνας και τον αμήχανο αλλά προστάτη του Πρωθυπουργό, ο οποίος προκειμένου να μην ανατραπεί η κυβερνητική πλειοψηφία δεν διστάζει, μαζί με το πειθήνιο κόμμα του, να προτάσσει τη διατήρηση της εξουσίας, έστω και αν έτσι διακινδυνεύει ακόμα και ευθεία πολεμική σύγκρουση με τον χλευάζοντα Ερντογάν. Εκτός αν όντως έτσι πράγματι διασωθεί, καθώς η διέγερση του πατριωτισμού και του πνεύματος θυσίας αρκετών μωροπίστευτων (και πάντα προδομένων Ελλήνων κατά τον εθνικό μας ποιητή) διατηρήσει τον Καμμένο και στη νέα Βουλή. Υπάρχει μάλιστα η ισχυρή πιθανότητα ο Ερντογάν, αντί να διακινδυνεύσει μια πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα που θα μετρήσει θύματα και καταστροφές και στις δύο πλευρές, να καταφύγει στο υπερόπλο που έχει στη διάθεσή του: να ξαμολήσει και πάλι δεκάδες χιλιάδες απελπισμένων μεταναστών στα νησιά μας. Και τότε θα μας αποδιαλύσει εκ του ασφαλούς, χωρίς δικά του θύματα. Ο αντίστοιχος φόβος των λοιπών εταίρων συνεταίρων μας τους κάνει πιο αμήχανους. Και αν δεν μας οδηγήσει σε γενικό αδιέξοδο, θα καταστρέψει τα δοκιμαζόμενα ακριτικά νησιά μας, που επιπλέον έτσι θα χάσουν και τον όποιο τουρισμό τούς έχει απομείνει. Και με το αναγκαίο πάντα, ως αμυντική ασπίδα, ΝΑΤΟ να αρνείται να παρέμβει και να συνιστά κυνικά να τα βρούμε μεταξύ μας.

 

Δεν φτάνουν όλα αυτά και τα όσα δεινά ήδη διερχόμαστε, η διεθνής ένταση προκαλεί αναταραχή και στις αγορές, ανεβάζει τα επιτόκια και τη γενική ανασφάλεια στο βορειοδυτικό ημισφαίριο. Ηδη ώθησε προς τα πάνω και τις τιμές του πετρελαίου, που το πληρώνουμε και εμείς όλοι. Κυρίως δε οι επιχειρήσεις μας και ιδιαίτερα οι εξαγωγές μας λόγω μειούμενης ανταγωνιστικότητας. Και φυσικά μάταια προσδοκούμε ξένες επενδύσεις και ουκ ολίγα άλλα, τα οποία ο στενός χώρος τον οποίο διαθέτω δεν επιτρέπει να αναφέρω και αναλύσω. Ευτυχώς πάντως φαίνεται να ξεχάστηκαν οι πυρηνικές απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν και να τα βρίσκει με τον Τραμπ.

 

Μαρίνος Γιάννης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....