Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 08/11/18

Με «σκαμνί» και «Μακεδονικό» προς τον κατήφορο / Γιώργος Καρελίας

 

Τα στρατόπεδα έχουν διαταχθεί, η προπαγάνδα οργιάζει εκατέρωθεν και η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές με όρους (πολύ…) περασμένων δεκαετιών. Η κυβερνητική επιλογή παραπέμπει στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με το στήσιμο ενός σκηνικού σκανδαλολογίας, που θα οδηγήσει το «παλαιό καθεστώς» αιχμάλωτο στις εκλογές. Και η απάντηση της ΝΔ παραπέμπει στα παλαιά δόγματα του τύπου «κινδυνεύουν πατρίδα και θρησκεία», «νόμος και τάξη» κ.α. Τα πράγματα είναι ολοφάνερα:

 

 

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι να φτάσουμε έως τις εκλογές με σκάνδαλα και σκανδαλολογία να κυριαρχούν. «Ενα σκάνδαλο τη μέρα…», ει δυνατόν. Τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία (εδώ και εδώ). Βασικός στόχος σταθερά παραμένει ο Κώστας Σημίτης. Για τον οποίο, επειδή δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να τον ταυτίσει προσωπικά με διαφθορά, ανασταίνουν ακόμα και νεκρούς για να τον πλήξουν (εδώ). Μια «φρέσκια»(15 ετών…) επιστολή του μακαρίτη Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος –για να θυμόμαστε και το περιβάλλον της εποχής– είχε μείνει εκτός κυβέρνησης και (μόνο τότε) ανακάλυψε πόσο «δεξιός ήταν ο Σημίτης… Η άλλη πλευρά απαντά στρεφόμενη στα παραδοσιακά στερεότυπα της Δεξιάς (πολύ…) περασμένων δεκαετιών: «κινδυνεύει» η πατρίς (στο Μακεδονικό χαϊδεύει κάθε του κάθε λογής «Βουκεφάλες»), «απειλείται» η θρησκεία ακόμα και από την παραμικρή απόπειρα να εξορθολογιστούν στοιχειωδώς οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας (εδώ και εδώ). Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ πιστεύουν ότι στήνοντας ένα «αριστερό» (κατά το πρότυπο του 1989) 2018 θα πάνε στις εκλογές με πλεονέκτημα. Μόνο που πρέπει να συνυπολογίσουν δύο κρίσιμα στοιχεία. Ο Παπαντωνίου, πέραν των εντυπώσεων, δεν φτάνει. Είναι καμένο χαρτί. Κι αν οι επιτροπές που σκοπεύουν  να συστήσουν είναι σαν την (προ μηνών) για την Novartis (εδώ) καλύτερα να τις αφήσουν. Αν δεν υπάρχει χειροπιαστό στοιχείο για κάποιον πρώην υπουργό, θα γίνουν αυτεπίστροφο. Επιπλέον, ας τους πει κάποιος τα συνέβη πριν από 25 χρόνια , μόλις παγιώθηκε η πεποίθηση ότι η περίφημη «κάθαρση» δεν ήταν απόδοση δικαιοσύνης για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έγινε απόπειρα σπίλωση ολόκληρης παράταξης.

 

Γιώργος Καρελίας (Protagon)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....