Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 27/12/18

Μελισσανίδη, έρχονται από Αμερική να ζητήσουν τα ρέστα… / Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης

 

Mπελάδες για τον «Τίγρη».

 

Όχι δεν αναφέρομαι στην οργή των οπαδών, επειδή κατάφερε να έχει… μηδενικό αποτέλεσμα στον όμιλο του Champions League.

 

 

Αναφέρομαι στους εξ Αμερικής μπελάδες με την Aegean Marine Petroleum Network.

 

Την ιστορία την έχουμε πει πολλές φορές.

 

Τυπικά ο Μελισσανίδης αποχώρησε από τη διοίκηση της εταιρείας το 2016, παρότι ήταν το «πετράδι του στέμματος» του ευρύτερου ομίλου.

 

Πριν από ένα χρόνο προσπάθησε να επιστρέψει μέσα από μια πρόταση εξαγοράς της HEC, δικών του συμφερόντων, από την Aegean MarinePetroleum Network, με μια συμφωνία – colpo grosso που περιλάμβανε τη μεταβίβαση μετοχών, έτσι που θα γινόταν ξανά μεγαλομέτοχος και θα ανακτούσε τον έλεγχο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας.

 

Αντέδρασαν όμως «ακτιβιστές» μέτοχοι, που φοβήθηκαν ότι θα ήταν οι μεγάλοι χαμένοι και κατάφεραν να απορριφθεί η εξαγορά της HEC, να αλλάξει η διοίκηση της AegeanMarine Petroleum Network και να γίνει έλεγχος στα βιβλία της.

 

Εκεί ανακάλυψαν σοβαρά προβλήματα και αναγκάστηκαν να κάνουν μεγάλες διαγραφές ποσών που αναφέρονταν ως εισπράξιμα, ενώ διαπίστωσαν ότι η εταιρεία ήταν σε οριακή κατάσταση σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση των διατάξεων του αμερικανικού πτωχευτικού δικαίου για να αναδιαρθρώσουν την επιχείρηση.

 

Πλέον, η διοίκηση της εταιρείας και οι πιστωτές της κατηγορούν την πλευρά Μελισσανίδη ότι έκανε πρακτικές απάτης και υπεξαίρεσης, διοχετεύοντας κεφάλαια της εταιρείας έξω από αυτήν σε εταιρείες-βιτρίνες, κύρια μέσα από τον τρόπο που μια εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη είχε αναλάβει σημαντικό μέρος του έργου της κατασκευής τερματικού σταθμού στη Φουτζέιρα.

 

Μιλούν μάλιστα ακόμη και για 300 εκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν έτσι.

 

Ο ίδιος πάλι ο Μελισσανίδης απαντά ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία εδώ και χρόνια και ότι της εύχεται καλή επιτυχία.

 

Πάλι καλά που δεν χρησιμοποίησε την αγαπημένη του ατάκα «εγώ μικρομέτοχος είμαι».

 

Μόνο που η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα τόσο η νέα διοίκηση της AegeanMarine Petroleum Network, όσο και οι πιστωτές της με έναν επίσημο τρόπο διεκδικούν κεφάλαια από την πλευρά Μελισσανίδη, θεωρώντας ότι αυτά υπεξαιρέθηκαν από την εταιρεία.

 

Μάλιστα, τα αντιμετωπίζουν ως κρίσιμα και πολύτιμα assets για το ίδιο το μέλλον της εταιρείας, εφόσον από τις νομικές απαιτήσεις αυτές ελπίζουν ότι θα καλυφθούν και οι πιστωτές της εταιρείας, στοιχείο κρίσιμο για την επιτυχή αναδιάρθρωσή της.

 

Για την ακρίβεια, σήμερα, νέα διοίκηση, παλιοί πιστωτές και επενδυτές που μπήκαν πρόσφατα ενώνονται γύρω από τον κοινό στόχο να πάρουν πίσω αυτά που θεωρούν ότι αφαιρέθηκαν με απάτη και υπεξαίρεση.

 

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα βάλουν τον Μελισσανίδη στο στόχαστρο και θα εξαντλήσουν και όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουν για να πάρουν πίσω τα κεφάλαια αυτά.

 

Πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και πιεστικά και δεν είναι τόσο εύκολο για τον Μελισσανίδη να ξεμπλέξει από αυτές τις απαιτήσεις.

 

Ιδίως όταν όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται να στραφούν ενάντια και στον ίδιο ως πρόσωπο για να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους.

 

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης (To Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....