| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Οι ντόπιοι θα σώσουν την τουριστική χρονιά / Ξένια Τούρκη

 

Τρίτη, 00:01 - 06/04/2021

 

   Share

 

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που περιμένουμε το καλοκαίρι χωρίς να έχουμε συγκεκριμένα σχέδια. Χωρίς να τολμούμε να κάνουμε εγκαίρως κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια και εκδρομές. Στο περίμενε. Στο βλέποντας και κάνοντας. Στο αν θα επιτραπούν τα ταξίδια και σε ποιες χώρες, στο ποια μέτρα θα εφαρμόζονται, στο αν θα αρχίσει να επιτυγχάνεται η ανοσία του πληθυσμού μέσω των μαζικών εμβολιασμών.

 

 

Αναπόφευκτα οι περισσότεροι θα στραφούν στον εσωτερικό τουρισμό. Θα προσπαθήσουν ίσως να κλείσουν κάποιες μέρες σε ξενοδοχείο και θα σχεδιάσουν κάποιες εκδρομές που θα ήθελαν να κάνουν. Θα βάλουν κάτω χώρους που θα θέλουν να επισκεφτούν και θα ρωτήσουν γνωστούς και φίλους για «εκείνη την ταβέρνα που φτιάχνει το καταπληκτικό παραδοσιακό πιάτο» ή το μπαράκι που είναι πάνω στο κύμα.

 

Και ενώ εμείς είμαστε πρόθυμοι να στραφούμε στον εγχώριο τουρισμό, το ερώτημα είναι κατά πόσο οι ντόπιοι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και γενικά όλοι όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία είναι στ’ αλήθεια πρόθυμοι να μας δεχτούν. Κανένας δεν αμφιβάλλει πως οι ξένοι τουρίστες αφήνουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος από τους ντόπιους. Είναι πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν, ενώ χρησιμοποιούν πολύ περισσότερες υπηρεσίες. Δεν σκοτίζονται ιδιαίτερα με τις υπερτιμήσεις και ενδεχομένως να μη δίνουν και πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υπηρεσιών. Όσο όμως καλοδεχούμενοι κι αν είναι, φέτος οι ξένοι τουρίστες είναι πολύ πιθανόν πως θα μοιάζουν με τις τίγρεις, είδος δηλαδή προς εξαφάνιση. Η Βρετανία απαγόρευσε τα άσκοπα ταξίδια. Οι Σκανδιναβοί και οι Γερμανοί παλεύουν με το τρίτο κύμα και είναι αμφίβολο αν θα ξεχυθούν να γεμίσουν κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η δε Ρωσία παρουσιάζει τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων  που ακόμη κι αν οι πολίτες της έχουν διάθεση να ταξιδέψουν, οι υπόλοιποι που άλλοτε άνοιγαν τις αγκάλες τους για να τους υποδεχτούν τώρα είναι εντελώς απρόθυμοι να το πράξουν.

 

Πολλές χώρες φαίνεται ότι θα δώσουν έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό. Βέβαια, οι ντόπιοι τουρίστες δεν μπορούν να σώσουν την τουριστική χρονιά. Μπορούν όμως να δώσουν μια ανάσα στην τοπική βιομηχανία και να βάλουν το χέρι τους για να μην πάει εντελώς στράφι. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως είναι καλοδεχούμενοι και πως δεν θα αντιμετωπίζονται σαν πελάτες δεύτερης κατηγορίας μέσα στον ίδιό τους τον τόπο. Πως θα έχουν τις ίδιες παροχές και, το κυριότερο, τις ίδιες τιμές. Οι ντόπιοι τουρίστες αξίζουν. Ειδικά όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....