Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 15/01/19

Οι 4 δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και η μετάφρασή τους / Κατερίνα Παναγοπούλου

 

«Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»

 

Πραγματικότητα: αποχωρούν μόνο η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας) και ο Κώστας Κατσίκης (βουλευτής). Παραμένουν η Έλενα Κουντουρά (Υπουργός Τουρισμού) και ο Βασίλης Κόκκαλης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).

 

 

2. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

 

Πραγματικότητα: Θανάσης Παπαχριστόπουλος- Κώστας Ζουράρις- Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα δώσουν μόνο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, η Μ. Κόλλια και ο Κ. Κατσίκης.

 

3. «Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ»

Πραγματικότητα: Θα διαγραφούν μόνο Κουντουρά- Κόκκαλης.

 

4. «Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με όσους πράξουν κατά συνείδηση»

 

Πραγματικότητα: Οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που είναι βουλευτές αλλά όχι υπουργοί  δεν θα διαγραφούν ακόμα και αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι οι ΑΝΕΛ θα μπορέσουν να διατηρήσουν 5 βουλευτές, που είναι το όριο για να μπορούν να συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ θα διατηρήσουν την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές. Μαζί με τους 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι, Κουντουρά, Κόκκαλη) πάει 149, συν την Κατερίνα Παπακώστα και τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι που ήδη έχει δηλώσει «το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία» ο αριθμός φτάνει τους 151.

 

Πολύ κακό για το τίποτα.

 

Κατερίνα Παναγοπούλου (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....