| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Παραλογισμός που οδηγεί σε βαθύ διχασμό / Αλέξης Παπαχελάς

 

Παρασκευή, 00:01 - 26/02/2021

 

   Share

 

Μπορούμε να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω; Το λέμε και το ξαναλέμε κινδυνεύοντας να γίνουμε εμμονικοί, αν όχι γραφικοί. Η χώρα δεν θα πάει, όμως, μακριά με τόσο μίσος στον δημόσιο διάλογο.

 

 

Δεν αποκτήσαμε πρόσφατα αυτή την ανησυχία ή ευαισθησία. Κάθε άλλο. Μας βρήκαν αντίθετους οι αντιμνημονιακές υστερίες, και της Ν.Δ. Το ίδιο και οι βαριές κουβέντες για γερμανοτσολιάδες την εποχή της αχαλίνωτης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του εργαλειοποιημένου διχασμού του 2015. Αντίθετους μας βρήκαν και οι ακρότητες όταν φούσκωνε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κίνημα και η καταραμένη λέξη «προδότες» ακουγόταν απερίσκεπτα από ορισμένους. Δεν είναι θέμα αισθητικής ή ευπρέπειας. Είναι ζήτημα προστασίας της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και, στο τέλος της ημέρας, της εθνικής μας επιβίωσης.

 

Αυτό το τοξικό κλίμα βγάζει ό,τι χειρότερο από μέσα μας και μας προσκαλεί όλους να κυλιστούμε στη λάσπη. Ο χουλιγκανισμός είναι μεταδοτικός.

 

Εδώ πάντως κινδυνεύουμε να μπούμε σε έναν πάρα πολύ βαθύ διχασμό. Ανάλογο με αυτούς που μας κόστισαν ακριβά στο παρελθόν. Ο παραλογισμός και το μίσος ξεχειλίζουν σε σημείο που να θεωρείται λογικό το παρανοϊκό ερώτημα «αν είσαι με τον Λιγνάδη ή τον Κουφοντίνα».

 

Παρόμοια αδιέξοδα και παραλογισμοί, με διαφορετικές εκφάνσεις, έχουν εμφανιστεί και σε άλλες χώρες και οι κοινωνίες τους διχάστηκαν. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές.
 

Υπάρχει λύση; Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν και προσωπικά με τρομάζει το γεγονός ότι το Twitter αποφασίζει ποιον θα φιμώσει και ποιον όχι. Από την άλλη, η ανάγκη είναι μεγάλη για τους πολιτικούς και όλους μας να βάλουμε κόκκινες γραμμές, έναν «θερμοστάτη» στο καμίνι της δημόσιας αντιπαράθεσης. Πριν να είναι αργά.

 

Αλέξης Παπαχελάς (Καθημερινή)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....