| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Πνεύμα και…ηθική! / Άρης Ραβανός

 

Τετάρτη, 00:01 - 10/02/2021

 

   Share

 

«Πνεύμα και…ηθική» έλεγε μονότονα και με στόμφο ο μεγάλος ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης στην αξέχαστη ασπρόμαυρη ελληνική κωμωδία με τίτλο, «Η ωραία των Αθηνών». Από πνεύμα…χορτάσαμε, από ηθική…πεινάσαμε θα μπορούσαμε να πούμε με βάση τα όσα αποκαλύπτονται για παρενοχλήσεις σε διάφορους χώρους.

 

 

Με το πέπλο της τεχνητής ηθικής καλύπτονταν διάφοροι και μόνο αηδία νοιώθεις για όσα έκαναν. Αυτόματα όμως προκύπτει το ερώτημα, «και πόσα άλλα έχουν γίνει και γίνονται και δεν τα ξέρουμε;». Και το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά, όχι για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό που παρακολουθεί με διαφορετικές διαθέσεις, ανάλογα τις αντιλήψεις της καθεμιάς και του καθενός, αλλά γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι.

 

Οι αποκαλύψεις θα σταματήσουν τα διάφορα φαινόμενα σεξουαλιακής παρενόχλησης και την κατάχρηση της όποιας εξουσίας έχουν διάφοροι και την ασκούν σε ανυπεράσπιστους ή αδύναμους συνανθρώπους μας; Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι με ξαφνικά όλα θα σταματήσουν, αν και αυτό είναι το ζητούμενο. Αρκεί όμως που πολλές και πολλοί παίρνουν το θάρρος και μιλάνε και ίσως με την μεγάλη δημοσιότητα που λαμβάνουν διάφορες υποθέσεις να συνετιστούν κάποιοι ή να φοβηθούν και να σταματήσουν.

 

Οφείλουμε όλες και όλοι να συνδράμουμε, η καθεμιά και ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε να ενισχυθούν ηθικά και ψυχολογικά τα πρόσωπα που καταγγέλλουν. Πρέπει να έχουν την ουσιαστική στήριξή μας σε πολλά πεδία και όχι επιφανειακά και οι περισσότεροι μετά να πάνε στη λογική της…κλειδαρότρυπας.

 

Προφανώς και δεν χρειάζονται τηλεδικαστήρια και τηλεδίκες. Υπάρχει ο δρόμος της δικαιοσύνης και πρέπει να είμαστε όλες και όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην καούν μαζί με τα ξερά και χλωρά.

 

Όμως η κάθαρση είναι μονόδρομος για πολλούς χώρους και τώρα είναι η ευκαιρία, εκτός και εάν χαθεί και αυτή και μείνουμε σε ορισμένες υποθέσεις και κάποια στιγμή το…σύστημα κατεβάσει ρολά και επικρατήσει σιωπητήριο, διότι επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, φόβος, ανασφάλεια, κ.α..

 

Θα είναι κρίμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε για πραγματική κάθαρση σε πολλούς χώρους. Για να μην συνεχίσουν κάποιοι ή και κάποιες να κουνάνε και στο μέλλον το δάκτυλο, κινούμενοι με τη λογική, «πνεύμα και ηθική» και από πίσω να κυριαρχεί η ανηθικότητα.

 

Άρης Ραβανός (in.gr)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....