| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Πολιτικά παιχνίδια με φόντο τα εμβόλια / Ξένια Τούρκη

 

Παρασκευή, 00:01 - 19/03/2021

 

   Share

 

Προτού καλά-καλά πάρει άδεια για να κυκλοφορήσει στην αγορά, το εμβόλιο της AstraZeneca τράβηξε την προσοχή και συζητήθηκε όσο κανένα άλλο. Η αρχή έγινε με τις κλινικές δοκιμές του, μετά η προσοχή έπεσε στη γρήγορη αδειοδότηση που πήρε από τη Βρετανία, μετά ήταν οι παρενέργειες, η ηλικία των εμβολιαζομένων και τώρα υπάρχουν επιφυλάξεις για πιθανά θρομβωτικά επεισόδια. Καθώς οι ανησυχίες πήραν μεγάλη δημοσιότητα, οι περισσότερες χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα για μερικές μέρες, μέχρι να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

 

 

Τα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν δεν δικαιολογούν τον πανικό ή τουλάχιστον στον βαθμό που βλέπουμε να καταγράφεται. Τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν παρουσιαστεί σε όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca δεν είναι περισσότερα από αυτά που καταγράφηκαν σε όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer και BioNTech ή Moderna. Μεταξύ των σχεδόν δέκα εκατομμυρίων Βρετανών που έλαβαν μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca έχουν καταγραφεί 35 περιπτώσιες θρομβοεμβολικών επεισοδίων, ενώ το ανάλογο ποσοστό για Pfizer και BioNTech είναι 25 περιστατικά. Κάτι που το λένε και οι ίδιοι οι γιατροί στη Βρετανία, που τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα δεν αντιμετώπισαν αυξημένο όγκο τέτοιων περιστατικών.

 

Και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι αν το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας είναι όντως προβληματικό ή αν γύρω από αυτό παίζονται πολιτικά παιχνίδια. Κύκλοι στο Λονδίνο υποστηρίζουν πως υπάρχουν σκοπιμότητες και πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται άλλη μια προσπάθεια εκδίκησης και ταυτόχρονα μια επίδειξη δύναμης των Βρυξελλών για το Brexit. Κάποιοι, επίσης, δεν αποκλείουν πίσω από όλα αυτά να βρίσκεται και η Ρωσία ακόμη, που έχει και οικονομικό συμφέρον και κάθε λόγο να δυσφημίσει τα άλλα για να πλασάρει το δικό της εμβόλιο, το Sputnik V.

 

Ό,τι και να συμβαίνει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργηθεί ψυχολογικής διάστασης κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η δυσπιστία απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca συνεχώς αυξάνεται. Ενδεχομένως, κάτι ανάλογο να γίνει και με τα άλλα εμβόλια. Αντέχει η ΕΕ μια κρίση πανικού που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, στην προσπάθειά της να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι; Σαφώς και όχι, ειδικά τη στιγμή που οι μεταλλάξεις του ιού κάνουν το τρίτο κύμα της πανδημίας ακόμη πιο βίαιο. Άρα κάτι πρέπει να κάνει και ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι να δώσει σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις.

 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....