Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 10/01/17

Σήματα κινδύνου / Γιώργος Καπόπουλος

 

 

Ο αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών -και πιθανός υποψήφιος για την καγκελαρία- Γκάμπριελ στο «Spiegel» και η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Λεπέν και υποψήφια πρόεδρος στην εφημερίδα «Parisien» έδωσαν χθες δύο συνεντεύξεις, που θα πρέπει να καταγραφούν για διαφορετικούς λόγους σαν σήματα κινδύνου για το μέλλον της ΕΕ - Ευρωζώνης.

 

Αν οι Χριστιανοδημοκράτες συνεχίσουν την πολιτική λιτότητας, τότε υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της ΕΕ, υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, ομολογώντας ευθαρσώς την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για την άνοδο του λαϊκισμού και την πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση στον Νότο της Ευρωζώνης και στη Γαλλία.

Αν ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας ομολογεί ότι είναι καταστροφική η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Μέρκελ στην οποία μετέχει (!), τότε προβάλλει ανάγλυφο το έλλειμμα πολιτικής και ηγετικής ικανότητας των πιο πιθανών αντιπάλων της Λεπέν στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, τόσο του δεξιού Φιγιόν όσο και του κεντρώου Μακρόν, που δεν θίγουν καν το θέμα και αφήνουν πεδίο δόξης λαμπρόν στην ακροδεξιά της Λεπέν.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου στη συνέντευξή της υπογραμμίζει ότι η προεδρική εκλογή θα κρίνει αν η Γαλλία θα υποταγεί στη λιτότητα, στην κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, σε μια αποπληθωριστική πολιτική σαν αυτή που απαιτείται από την Ευρώπη, μια τοποθέτηση που μεγιστοποιεί την όποια πολυσυλλεκτικότητά της προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.

Οι Φιγιόν - Μακρόν είναι βέβαιον ότι ενοχλούνται σφόδρα από τις δηλώσεις Γκάμπριελ, οι οποίες αποδυναμώνουν την αντίκρουση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιεί η Λεπέν για να παρασύρει τους ψηφοφόρους σε μια επιλογή μιας εθνικής περιχαράκωσης.

Αν το SPD συνεχίσει τη διαφοροποίηση από τους Μέρκελ - Σόιμπλε θα φέρει σε δύσκολη θέση όσους στην υπόλοιπη Ευρωζώνη υποτάχθηκαν στην πολιτική λιτότητας.

Γιώργος Καπόπουλος (‘Εθνος)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....