| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Στήθηκαν οι κάλπες με το βλέμμα στις επόμενες / Ξένια Τούρκη

 

Δευτέρα, 00:01 - 29/03/2021

 

   Share

 

Μια βαθιά διαιρεμένη χώρα ανέδειξαν οι εκλογές στο Ισραήλ. Όπως σωστά είχαν προβλέψει πολλοί αναλυτές, η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δύο χρόνια δεν έφερε τη λύση στην πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα εδώ και πολύ καιρό. Το Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου έκοψε πρώτο το νήμα, ωστόσο ούτε αυτό ούτε οι σύμμαχοί του δεν συγκεντρώνουν αρκετό αριθμό εδρών για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον «αντι-Νετανιάχου» συνασπισμό, στον οποίο ηγείται ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του Υπάρχει Μέλλον.

 

 

Τα πάρε δώσε μεταξύ των κομμάτων ήδη έχουν αρχίσει. Άλλωστε σε αυτή τη γωνιά του κόσμου τα παζάρια είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Είναι αμφίβολο όμως αν θα οδηγήσουν σε ένα στέρεο αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν ο απερχόμενος πρωθυπουργός καταφέρει να συγκεντρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 61 εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση, θα πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο συνασπισμό, έτοιμο να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

 

Και ο λόγος είναι απλός. Όσο και αν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία καθώς από την πολιτική του επιβίωση εξαρτάται η εξέλιξη της δίκης του, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί προετοιμάζονται για τη στιγμή της αποχώρησής του. Ακόμη και αυτές οι εκλογές στήθηκαν με βάση πως θα υπάρξει και πέμπτη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν θα διαδραματίσει ρόλο.

 

Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Ναφτάλι Μπένετ του Γιαμίνα άρχισε ήδη να πλασάρει τον εαυτό του ως ένα πιθανό διάδοχο του Μπενιαμίν Νετανιάχου στον δεξιό συνασπισμό. Μέσα στο ίδιο το Λικούντ ο Νιρ Μπάρκατ ξεδιπλώνει τις ηγετικές του φιλοδοξίες. Στην άλλη πλευρά, ο κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ θέλει να κτίσει πάνω στις 18 έδρες που κέρδισε τώρα, ώστε όταν στηθούν ξανά οι κάλπες να καταστεί το αντίπαλο δέος του απερχόμενου πρωθυπουργού. Πιο ειλικρινής ήταν πάντως, η ηγέτιδα των Εργατικών Μεράβ Μιχαέλι, η οποία ξεκάθαρα δήλωσε πως χρησιμοποίησε αυτές τις εκλογές για να ανέβει το κόμμα της ακόμη περισσότερο στις επόμενες.

 

Όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και αν θα αντέξει τις πιέσεις που του ασκούνται για να αποχωρήσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε κλίμα ακόμη μεγαλύτερης πόλωσης και διαίρεσης. 

 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....