| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Στα χαρακώματα οι Δημοκρατικοί / Ξένια Τούρκη

 

Τρίτη, 00:01 - 16/03/2021

 

   Share

 

Δίπλα στο ερώτημα πως θα καταφέρει ο Τζο Μπάιντεν να κυβερνήσει έχοντας απέναντί του ένα Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αποφασισμένο να του βάζει εμπόδια και να του κάνει τη ζωή δύσκολη, αρκετοί, όταν ανήλθε στην εξουσία έβαζαν και το πως θα τα βγάζει πέρα με το ίδιο του το κόμμα. Οι ανησυχίες των τελευταίων δεν άργησαν να φανεί πως ήταν βάσιμες.

 

 

Οι Δημοκρατικοί απειλούσαν να καταργήσουν και να μην ψηφίσουν το πακέτο ανακούφισης των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Το σχέδιο για οικονομική βοήθεια έγινε εφικτό μετά από συμβιβασμό με κάποιους Δημοκρατικούς γερουσιαστές από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, όπως ο Τζο Μάντσιν, από τη Δυτική Βιρτζίνια. Αυτό όμως προκάλεσε την οργή της αριστερής πτέρυγας, η οποία έφτασε στο σημείο να απειλεί ευθέως. Τελικά έκανε πίσω. Προς το παρόν τουλάχιστον.

 

Είναι σαφές ότι ο Τζο Μπάιντεν θα περάσει δύσκολες στιγμές. Αν και θεωρείται διαλλακτικός και φημίζεται ότι ξέρει να ελίσσεται, το να καταφέρει να βρίσκεται σε αρμονία με το ίδιο του το κόμμα θα αποδειχτεί άθλος. Το Δημοκρατικό Κόμμα ταλανίζεται εδώ και χρόνια από εσωτερικές έριδες και διχόνοιες. Σε πάρα πολλά θέματα υπάρχει χάσμα απόψεων και βλέπουμε στελέχη του να βγάζουν μαχαίρια για ζητήματα όπως τα φοιτητικά χρέη ή ο κατώτατος μισθός. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για δύο διαφορετικά κόμματα συμπιεσμένα σε ένα.

 

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να κρύψουν τις διαφορές τους και στάθηκαν στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να φύγει ο Ντόναλντ Τραμπ από το Λευκό Οίκο. Τώρα που ο κοινός στόχος επιτεύχθηκε, η ενότητα του κόμματος κρέμεται από μια κλωστή και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δοκιμάζεται σε κάθε ευκαιρία.

 

Πλέον, το αντιΤραμπικό μέτωπο που δημιουργήθηκε δεν είναι αρκετό για να κτίσει την απαραίτητη ενότητα. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν δύσκολα θα γεφυρώσει το διαχρονικό χάσμα ανάμεσα στις δύο μεγάλες τάσεις εντός του κόμματος. Ο νέος πρόεδρος θα χρειαστεί να συμβιβάζεται ενδεχομένως με τον ίδιο τρόπο το με τα Δημοκρατικά όσο και με τα Ρεπουμπλικανικά στελέχη του Κογκρέσου. Όσο αδιάλλακτοι μπορεί να είναι οι Ρεπουμπλικανοί Μιτς Μακόνελ ή ο Λίντσεϊ Γκράχαμ άλλο τόσο θα είναι και οι Δημοκρατικοί Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ή η Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Οι ισορροπίες είναι οριακές και ο Αμερικανός πρόεδρος θα δέχεται πυρά από παντού. 

 

Ξένια Τούρκη (Philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....