| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Συναγερμός του Covid 19. Συνυπεύθυνα όλα τα κόμματα! / Πέτρος Μακρής

 

Δευτέρα, 00:01 - 08/03/2021

 

   Share

 

«Η σωτηρία του λαού ας είναι ο υπέρτατος νόμος». Εδώ μιλάμε για την ελληνική, επί λέξει απόδοση του πολιτικού αξιώματος του Κικέρωνος στην αρχική λατινική του διατύπωση “Salus populi prima lex esto” από το βιβλίο του “Cicero’s, De Legibous” (Βιβλίο ΙΙΙ μέρος ΙΙΙ, υπότμημα VIII). Έκτοτε το αξίωμα αυτό δεσπόζει στα εθνόσημα αρκετών χωρών αλλά και σε διακριτικά σήματα διάσημων πανεπιστημίων.

 

 

Το αξίωμα αυτό, στο σημερινό οριακό σημείο της αλύπητης πανδημίας του Covid-19 και των περισσότερο απειλητικών μεταλλάξεων του ιού, καθιστά όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας (κοινοβουλευτικές-εξωκοινοβουλευτικές), εξ αδιαιρέτου συνυπεύθυνες για τον τερματισμό αυτής της απειλούμενης μαζικής εξόντωσης.

 

Ας μην εκληφθεί ως … κινδυνολογία η παραπάνω παράγραφος. Και αυτό θα επιτευχθεί:

 

Χωρίς καμία υπαίτια επιβράδυνση, δηλαδή εάν αμελλητί κυβέρνηση και σύμπας ο πολιτικός και ακαδημαϊκός κόσμος συστρατευτούν για την ελαχιστοποίηση και την εξαφάνιση αυτού του κινδύνου.

 

Εάν επέλθει εκεχειρία στις γεμάτες από ολέθριες, για την κοινή υγεία και τη ζωή, συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις της έννομης τάξης. Και φυσικά, εάν εφαρμοστεί χωρίς χαριστικές πράξεις (όπως χαμηλά, συνήθως για πταίσματα, χρηματικά πρόστιμα) ο νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 285 του Ποινικού μας Κώδικα που τιμωρεί με κάθειρξη έως δέκα ετών την υπαίτια μετάδοση των επιδημικών ιών σε ανθρώπους. Για να μην υπενθυμίσουμε βέβαια και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που προβλέπει το ίδιο άρθρο εάν με την παραβίαση του νόμου «προκαλείται ο θάνατος σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων».

 

Εάν εν ονόματι του κατευνασμού των διχαστικών πολιτικών παθών, όλος ο πολιτικός κόσμος παύσει (από πολιτικό ωχαδερφισμό ή ιδεολογική μυωπία) να εντάσσει τις υπαίτιες για την ολέθρια εξάπλωση των επιδημιών πράξεις στην συνταγματική κατοχύρωση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών (όπως π.χ. τα αμέτρητα κορωνο-πάρτι, μαζικά υπαίθρια ή εν κρυπτώ γλέντια, εκτός βέβαια από τις προαναφερθείσες συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία).

 

Συμπέρασμα

 

Και τώρα το θλιβερό συμπέρασμα: Όσοι από τον πολιτικό κόσμο εξισώνουν την υπαιτιότητα για τη διασπορά των πανδημιών αλλά και τις απαιτήσεις του οποιουδήποτε αρχιδολοφόνου Κουφοντίνα για προνομιακή σωφρονιστική μεταχείρισή του, με τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα του καταστατικού μας χάρτη, το μόνο που θα τους απέμενε είναι να ζητήσουν κατάργηση του ισχύοντος πολιτεύματος καίοντας με νερώνεια αναλγησία το Σύνταγμα της Ελλάδας στην ιστορική ομώνυμη πλατεία.

 

Πέτρος Μακρής (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....