Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 08/10/18

Τα επόμενα δύο λάθη στο «Μακεδονικό» / Γιώργος Κύρτσος

 

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία οι πρωταγωνιστές στη διαχείριση του «Μακεδονικού» κάνουν το ένα λάθος εκτίμησης μετά το άλλο.

 

 

Η Ε.Ε. αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εφόσον το ποσοστό συμμετοχής έπεσε πολύ κάτω από το 50% το οποίο το καθιστούσε πολιτικά έγκυρο με βάση και τις δηλώσεις όλων των παραγόντων πριν την πραγματοποίησή του.

 

Φάνηκε ότι η Ε.Ε. δεν ανέλυσε σωστά την εσωτερική κατάσταση και την πολιτική δυναμική στην ΠΓΔΜ. Αντί να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα προτίμησε να αγνοήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να το θεωρήσει... επιτυχημένο.

 

Δύο στους τρεις εγγεγραμμένους στους καταλόγους ψηφοφόροι μιας απόλυτα εξαθλιωμένης χώρας σνομπάρισαν ένα δημοψήφισμα με βασικό ερώτημα την ένταξη στην Ε.Ε. και οι Βρυξέλλες δηλώνουν ικανοποιημένες. Κι αν αδυνατούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στην ΠΓΔΜ σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν αρχίσουν να ασχολούνται με τις πολύ πιο σύνθετες περιπτώσεις του Κοσόβου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

 

Η άποψή μου είναι ότι η διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια είναι προβληματικήκαι δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον ακρωτηριασμό που υφίσταται η Ε.Ε. με το Brexit. Οι 27 πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν και να εμβαθύνουν τις πολιτικές τους και μετά να σκεφθούν αν χρειάζεται να επιχειρήσουν μια διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση πολλών ευρωπαϊκών λαών.

 

Στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής πήραν μέρος λίγο περισσότεροι από τους μισούς που ψήφισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των σλαβόφωνων ακολουθεί τη σκληρή γραμμή της εθνικιστικής αντιπολίτευσης του VMRO και δεν ικανοποιείται με τις μεγάλες παραχωρήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά τα θέλει όλα σε βάρος της Ελλάδας.

 

Ο κ. Τσίπρας αρνείται να δει την πολιτική πραγματικότητα στη γειτονική χώρα. Στηρίζει στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και έτσι προετοιμάζει την μελλοντική αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους εθνικιστές του VMRO οι οποίοι όταν επιστρέψουν στην εξουσία θα χρησιμοποιήσουν την υπογραφή του ΝΑΤΟ ενδεχομένως και της Ε.Ε. που θα τους έχουμε δώσει, για να κάνουν τα ίδια και χειρότερα!

 

Γιώργος Κύρτσος

Από το προσωπικό του Blog 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....