Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 10/07/18

Τα κοντά ποδάρια της σαρανταποδαρούσας / Ευτύχης Παλληκάρης

 

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ναι, αλλά τι  συμβαίνει όταν έχουμε να κάνουμε με μια αναξιόπιστη… σαρανταποδαρούσα;

 

 

Δεν έχουν απαλυνθεί ακόμη οι εντυπώσεις από τη συζήτηση στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος αποκλειστικό, υποτίθεται, δημοσίευμα εφημερίδας, κατηγορούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκλιπαρούσε Μέρκελ και Ζεεχόφερ να μην  ακυρωθεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ουδέποτε τους συνάντησε... Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτώντας αν θα εφαρμόσει τις περικοπές στις συντάξεις που η κυβέρνησή του ψήφισε. Η απάντηση ήρθε με τροπολογία της ΝΔ που ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων -είχε προηγηθεί πρόταση νόμου του ΚΙΝ.ΑΛ. με το ίδιο περιεχόμενο.

Έτσι το «μπαλάκι» γυρνούσε κάθε φορά στους πρωτεργάτες της ρύθμισης για τις συντάξεις -και σε αυτούς που την ψήφισαν βεβαίως. 

Λίγες ώρες αργότερα, απτόητος ο κ. Ζαχαριάδης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα συζητήθηκαν, έδωσε τη δική του μακιαβελική ερμηνεία για τα κίνητρο της ΝΔ σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις: «η  ΝΔ σε αυτό το ζήτημα δεν ενδιαφέρεται για το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν περικοπές. Ενδιαφέρεται να γίνουν περικοπές για να φορτωθεί το πολιτικό κόστος ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απολαύσει η ίδια πολιτικά οφέλη».

Σατανικό, πώς δεν το είχε σκεφτεί πριν από τη συζήτηση στη Βουλή ώστε να εφοδιαστεί ο πρωθυπουργός με ακόμα πιο φαρμακερά βέλη στη φαρέτρα του; Υπάρχει βεβαίως ένα προβληματάκι. Ας υποθέσουμε ότι είναι ανήθικο η ΝΔ να απολαμβάνει πολιτικά οφέλη από το να θέλει περικοπές  στις συντάξεις για να φορτώσει το κόστος σε όσους κατονομάζει ο κ. Ζαχαριάδης. Τότε, πόσες φορές  πιο ανήθικο είναι να ψηφίζουν οι Τσίπρας, Τσακαλώτος, Δραγασάκης και ΣΥΡΙΖΑ τις περικοπές  στις συντάξεις; Γιατί πριν εγκαλέσουμε τη ΝΔ για την «ελεεινή απόλαυσή» της, ας μας εξηγήσει  ο  γραμματέας της Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ για τον ελεεινό νόμο της  περικοπής των συντάξεων.

Η σαρανταποδαρούσα που λέγαμε…

Ευτύχης Παλληκάρης (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....