| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Τρεχάτε ποδαράκια μου / Ελένη Στεργίου

 

Πέμπτη, 00:01 - 21/01/2021

 

   Share

 

Αλλάξαμε χρονιά και φαίνεται πως για τους πρώτους μήνες του 2021 η ζωή μας δεν θα αλλάξει και πολύ, αν και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έρχονται σιγά σιγά αντιμέτωπα με την πραγματικότητα και αρχίζει να φαίνεται ο απολογισμός της ζημίας του 2020.

 

 

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας το 2021 –   και σίγουρα θα αποτελέσει το πολιτικό κριτήριο των πολιτών για τις κυβερνήσεις τους –  είναι ο βαθμός επιτυχίας του εμβολιασμού και το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων για την εποχή μετά τον Covid. Αυτό χρονικά τοποθετείται τον Μάρτιο – Απρίλιο και ίσως πέρασε στα ψιλά αλλά το ελληνικό οικονομικό επιτελείο ξορκίζει κάθε σενάριο να παραταθεί και το τρίτο τρίμηνο η κατάσταση του ακορντεόν Δηλαδή για μετά τον Ιούνιο, αφού υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ακόμα μία τουριστική σεζόν, δεδομένου ότι εκτιμάται ο τουρισμός να πετύχει φέτος το 60% των εσόδων του 2019.

 

Το επόμενο τετράμηνο αναμένεται να δοκιμάσει τα όρια της αντοχής μας, όπως και της αγοράς, η οποία ήδη βρίσκεται σε νευρική κρίση, καθώς κάθε εβδομάδα τα υγειονομικά δεδομένα θα καθορίζουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο της οικονομίας. Και αυτό το “μοντέλο”  αναμένεται να ακολουθηθεί μέχρι την άνοιξη.

 

Η πραγματική ελευθερία θα έρθει  μόνο με ένα συντονισμένο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους στόχους των εμβολιασμών. Η αγωνία είναι διάχυτη και η Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να επιταχύνουν την έναρξη εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ένωση.

 

Έως τον Μάρτιο του 2021, τουλάχιστον το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας σε κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

 

Είναι σαφές το μήνυμα πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού επιτρέπουν την ύπαρξη ενός μητρώου για το ιστορικό εμβολιασμού κάθε πολίτη και έτσι οι οικονομίες θα ανοίξουν σχεδόν ταυτόχρονα και επιστρέφει η ελπίδα πως θα νιώθουμε ξανά ασφαλείς.

 

Ελένη Στεργίου (in.gr)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....