| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Tυφλή υποταγή στις επιταγές της μόδας / Μαρίνος Γιάννης

 

Δευτέρα, 00:01 - 18/01/2021

 

   Share

 

Εν αναμονή πάντα του ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, που προς το παρόν σε κάθε ανασχηματισμό ξεχειλώνει ακόμα περισσότερο, σκέφθηκα να συμβάλω κι εγώ χιουμοριστικά στην έναρξη του νέου έτους.

 

 

Το πρόσεξα κατά τις ανταποκρίσεις της απεσταλμένης του Σκάι στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και εμπέδωσα τη διαπίστωση από τις νεότερες σειρές του Netflix. Λοιπόν, η πιο πρόσφατη μόδα στην οποία, ως συνήθως, υποκύπτει αγόγγυστα το ασθενές φύλο είναι τα μακριά χυτά μαλλιά που πάντα ένα τμήμα τους καλύπτει σχεδόν το αριστερό κατά προτίμηση μάτι. Σε πολύ προχωρημένη εκδοχή τα χυμένα μαλλιά καλύπτουν και τα δύο μάτια, με αναπόφευκτη συνέπεια κάθε λίγο να καταβάλλεται πρόσκαιρη απομάκρυνση των μαλλιών από τις αγωνιζόμενες να δουν τι συμβαίνει γύρω τους.

 

Μολονότι όλα αυτά φαίνονται εξόχως ενοχλητικά, πιστεύω ότι το φαινόμενο θα επικρατήσει και θα αντέξει στον χρόνο, καθώς υπαγορεύεται από την πιο ακαταμάχητη δύναμη, τη μόδα.

 

Αυτήν που προτού μεταλλάξει τις γυναίκες σε κύκλωπες τις είχε υποχρεώσει στην επώδυνη και επικίνδυνη ακροβασία της γόβας-στιλέτο, της οποίας η κυριαρχία παραμένει ακαταμάχητη, παρ’ όλα τα προβλήματα βαδίσματος και μικροατυχημάτων. Στους άρρενες αναγνώστες που ενδέχεται να επιχαίρουν για τα όσα υφίστανται οι γυναίκες καθ’ υπαγόρευση της μόδας θα υπενθυμίσω ότι και εκείνοι άγονται και φέρονται από αυτήν ιδίως σε νεαρά ηλικία. Επί δεκαετίες τώρα τους έχει επιβάλει να φορούν φθαρμένα και τρύπια μπλουτζίν ώστε να παριστάνουν ότι τα λιώνουν λόγω σκληρής δουλειάς. Πριν από κάποια χρόνια η ανδρική μόδα είχε επιβάλει τα παντελόνια χωρίς τσέπες, με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί το τσαντάκι χειρός όπου μεταφέρονταν τα απαραίτητα.

 

Στις υπηρεσίες της μόδας υποτάσσονται σχεδόν πάντες ανά την υφήλιο, καθώς οι επιταγές της διαδίδονται αστραπιαία σε όλον τον πλανήτη αγνοώντας σύνορα και φυλετικές ιδιαιτερότητες. Εκεί όμως όπου η επιβολή της αποδεικνύεται σήμερα απόλυτη είναι στον τομέα της μουσικής. Με κέντρο εξουσίας τις αγγλοσαξονικές χώρες όπου ενωτικό στοιχείο των πληθυσμών τους είναι η αγγλική γλώσσα έχει επιτευχθεί το άλλοτε ακατόρθωτο. Η απόλυτη ηγεμονία της ελαφράς μουσικής των ΗΠΑ παγκοσμίως, κυρίως με την πλύση εγκεφάλου των νεαρών ηλικιών, που παραδίδονται αμαχητί στη φιλοτεχνημένη γοητεία της μέσω των τραγουδιστικών ειδώλων, η αστραφτερή παρουσία των οποίων αιχμαλωτίζει την όποια αισθητική των ανθρώπων και την υποτάσσει στα κελεύσματα των μουσικών παραγωγών με κύριο συνεκτικό στοιχείο την αγγλική γλώσσα και τα πολλά ντεσιμπέλ.


Σήμερα δεν νοείται σύγχρονη ελαφρά μουσική που δεν βασίζεται σε αγγλικούς στοίχους ανεξάρτητα από ποιας υπηκοότητας, φυλής και εθνικής επικράτειας είναι ο μουσικός δημιουργός. Προϋπόθεση επιτυχίας είναι οι αγγλικοί στοίχοι. Από χρόνια έχουν από το μουσικό στερέωμα εξαφανιστεί οι στοίχοι σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πέραν της υποταγής και στο μουσικό στυλ όπου συνήθως κυριαρχούν οι έντονες κραυγές, η δε ποιότητα καθορίζεται από την ένταση των ήχων στα όρια της ακουστικής αντοχής.

 

Φυσικά η μόδα υπαγορεύεται από οικονομικά συμφέροντα, τα οποία χρησιμοποιούν ως διαφημιστές τους τούς ομώνυμους οίκους και τα ΜΜΕ που επιβάλλουν με τη συνεχή επανάληψη την επικράτηση του προς διαφήμιση προϊόντος μέσω της οποίας χειραγωγούνται οι κάθε είδους καταναλωτές.

 

Στόχος βέβαια ο πλουτισμός των εφευρισκόντων τις υπαγορεύσεις της μόδας.

 

Μαρίνος Γιάννης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....