| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη,  27/11/2024

 

 
 
 

 

 

Η επιτυχία για τον περισσότερο κόσμο είναι συνώνυμη με τον πλούτο. Στη ζωή όμως, τα δεδομένα και οι προτεραιότητες φαίνεται να έχουν αλλάξει. Πρόσφατη έκθεση της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Empower, έρχεται να ανατρέψει μια παγιωμένη αντίληψη και να αναδείξει τι θεωρούν 2.203 ενήλικες στις ΗΠΑ ως το Νο1 σημάδι της επιτυχίας.

 

Οι Αμερικανοί στην πλειονότητά τους όταν μετρούν την επιτυχία, δεν σκέφτονται πόσα βγάζουν ή πόσα χρήματα έχει μέσα ο τραπεζικός λογαριασμός τους. Περίπου το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας είναι η ευτυχία και συγκεκριμένα, η ικανότητα να ξοδεύουν χρήματα για πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους. Το 35% των ερωτηθέντων επισήμανε ότι έχει ελεύθερο χρόνο για να ασχολείται με τα ενδιαφέροντά του. Το ίδιο ποσοστό ανέφερε τη σωματική ευεξία. 

Όσο για τον πλούτο; Μόνο το 27% πιστεύει ότι είναι το Νο1 σημάδι επιτυχίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Αναζητώντας την ισορροπία

Αν αναλογιστούμε ότι πολλοί άνθρωποι ζουν από μισθό σε μισθό, με τα τακτικά έξοδα να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, χωρίς να μπορούν να αποταμιεύσουν, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση η απάντηση για την επιτυχία.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν με τη δήλωση «ζω από μισθό σε μισθό», όπως αναφέρει πρόσφατη έκθεση της Bank of America.

Άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων, έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επιβίωση. Περίπου το 35% των ερωτηθέντων Αμερικανών πιστεύει ότι η οικονομία είναι το κορυφαίο εμπόδιο για την επιτυχία, ακολουθούμενο από την αστάθεια του εισοδήματος σε ποσοστό 30%, σύμφωνα με την έκθεση Empower. 

Ωστόσο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, οι άνθρωποι έχουν το δικό τους μυστικό για την επιτυχία. Ένας τρόπος, όπως αναφέρει το CNBC, είναι η δημιουργία ενός οικονομικού σχεδίου που ίσως βοηθήσει στην αποταμίευση για μακροπρόθεσμους στόχους ώστε να δημιουργηθεί χώρος στον προσωπικό προϋπολογισμό για βραχυπρόθεσμες επιθυμίες.

«Πρέπει να βρείτε μια ισορροπία», δήλωσε ο Clifford Cornell, πιστοποιημένος χρηματοοικονομικός σχεδιαστής και συνεργάτης χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην Bone Fide Wealth στη Νέα Υόρκη. «Είναι σπουδαίο να βάζετε χρήματα στην άκρη για τη συνταξιοδότηση», μια προτεραιότητα στον οικονομικό προγραμματισμό, όπως είπε. «Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να ζούμε σήμερα. Το αύριο δεν είναι δεδομένο», πρόσθεσε.

Εξάλλου, οι αγορές που σας δίνουν χαρά μπορεί να είναι τόσο μικρές όσο το να πηγαίνετε περιστασιακά σε μια καφετέρια αντί να φτιάχνετε καφέ στο σπίτι, σύμφωνα με τον Cornell.

Πώς να βρείτε χώρο στον προϋπολογισμό σας

Συχνά, η αγορά αντικειμένων και εμπειριών που σας κάνουν ευτυχισμένους καταλήγει στο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ρευστότητά σας, λένε οι ειδικοί.

Κάποιοι συνιστούν τον κανόνα 50-30-20, ένα πλαίσιο προϋπολογισμού που κατανέμει το 50% του εισοδήματος σε βασικά αγαθά όπως η στέγαση, τα τρόφιμα και οι λογαριασμοί, το 30% σε «επιθυμίες» ή διακριτικές δαπάνες και το υπόλοιπο 20% σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις. 

Η δομή αυτή μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, αλλά ενδέχεται να είναι δύσκολο να την ακολουθήσετε, ειδικά αν λάβετε υπόψη σας το υψηλό κόστος για δαπάνες όπως η στέγαση και η φροντίδα των παιδιών.

Ο Shaun Williams, σύμβουλος πλούτου και εταίρος της Paragon Capital Management στο Ντένβερ συμφώνησε: «Δεν μου αρέσει πραγματικά ο κανόνας 50-30-20 και σχεδόν κανείς δεν τον ακολουθεί». Αντ’ αυτού, βρείτε μια αναλογία που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση.

Ένας άλλος τρόπος για να βρείτε χώρο στον προϋπολογισμό σας για «χαρούμενες δαπάνες» είναι να εμπνευστείτε από το σύστημα υπολογισμού budget «cash stuffing», το οποίο κατανέμει τα χρήματα για έξοδα σε διαφορετικούς φακέλους. Αποφασίστε πόσα σκοπεύετε να ξοδέψετε σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είτε αυτό είναι μερικοί μήνες είτε χρόνια, και δημιουργήστε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό για αυτόν τον στόχο, σύμφωνα με τον Williams.

Αναφορικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια, ο ίδιος συμβουλεύει να προσπαθήσετε να σκεφτείτε το είδος του τρόπου ζωής που θέλετε να ζήσετε και να υπολογίσετε πόσο μπορεί να κοστίζουν οι ανάγκες, τα θέλω και τα όνειρά σας.

Πηγή: Money Review

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum