| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα,  06/01/2025

   
 

 

 

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, ταξίδεψε το Σάββατο στη Φλόριντα, όπου συναντήθηκε με τον εκλεγμένο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρο του Mar-a-Lago, στο Παλμ Μπιτς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων οι δασμοί που ο επερχόμενος πρόεδρος έχει προτείνει για ορισμένους εμπορικούς εταίρους. Επίσης, συζήτησαν για την υπόθεση της σύλληψης της Ιταλίδας δημοσιογράφου Σεσίλια Σάλα στο Ιράν, η οποία κρατείται στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

 

Η σύλληψη της Σάλα τον Δεκέμβριο ήρθε λίγες μέρες μετά την κράτηση του Ελβετοϊρανού υπηκόου Μοχάμαντ Αμπεντίνι Νατζαφαμπαντί στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου από τις ιταλικές Αρχές, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Νατζαφαμπαντί κατηγορείται από τις ΗΠΑ για φονικές επιθέσεις με drone και παραμένει υπό ιταλική κράτηση. Το ζήτημα της Σάλα θεωρείται ζήτημα διεθνούς ενδιαφέροντος και έχει προκαλέσει ανησυχία στις διπλωματικές σχέσεις.

Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο θέρετρό του, παρουσίασε τη Μελόνι στο κοινό, χαρακτηρίζοντάς τη «φανταστική γυναίκα» και σημειώνοντας ότι έχει κερδίσει την εκτίμηση της Ευρώπης και άλλων ηγετών. «Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό, είμαι εδώ με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, και απόψε έχουμε δείπνο», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος προορίζεται από τον Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, επαίνεσε τη Μελόνι, χαρακτηρίζοντάς τη «σπουδαίο σύμμαχο και ισχυρή ηγέτιδα». Από την εκλογή του Τραμπ, αρκετοί ξένοι ηγέτες έχουν επισκεφθεί το Mar-a-Lago, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μίλεϊ και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum