| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Το Clubhouse στο επίκεντρο: Οι εταιρικοί κολοσσοί προσπαθούν να μπουν στο …κλαμπ

 

Πέμπτη, 00:01 - 08/04/2021

 

   Share

 

της Lucinda Shen

 

Εάν εμφανιστεί μια συναρπαστική εφαρμογή κοινωνικών μέσων, οι γίγαντες του κλάδου θα προσπαθήσουν να την αντιγράψουν. Δεν προκαλεί έκπληξη αυτό- για την ακρίβεια, είναι απολύτως αναμενόμενο.

 

 

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά: το Facebook – ίσως ο πιο γνωστός αντιγραφέας – έχει αντιγράψει δυνατότητες από το Snapchat πολλές φορές. Το Twitter ξεκίνησε τη δική του λειτουργία βίντεο στα τέλη του περασμένου έτους. Και το Snapchat κυκλοφόρησε μια λειτουργία που μοιάζει με το TikTok, με το όνομα Spotlight.

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή είναι το Clubhouse. Μόλις ένα έτος από την κυκλοφορία του, πολλές εταιρείες φαίνεται να το χρησιμοποιούν.

 

Καθώς η Κίνα απέκλεισε την εφαρμογή ηχητικής συνομιλίας, η μητρική της TikTok, ByteDance, προχώρησε στη δημιουργία ενός αντιγράφου που αναπτύχθηκε στην Κίνα. Το Twitter δοκιμάζει μια εφαρμογή που ονομάζεται Spaces που, για την ώρα, μοιάζει πάρα πολύ με το Clubhouse.

 

Στη συνέχεια, την Τρίτη, το LinkedIn ανέφερε ότι δημιουργεί μια εφαρμογή σαν το Clubhouse. Την ίδια ημέρα, το Spotify αποκάλυψε επίσης ότι μπήκε στο χώρο με την εξαγορά της Betty Labs, μιας εταιρεία που έχει μια εφαρμογή ζωντανού ήχου που εστιάζει στον αθλητισμό – προσθέτοντας ακόμα μια εταιρεία στη λίστα των ανταγωνιστών του Clubhouse.

 

Είναι δύσκολο να πούμε από τώρα ποιος θα είναι ο νικητής και μπορεί να υπάρχει χώρος για όλους. Αλλά η μάχη θα αποδείξει αν ο ήχος μπορεί να λειτουργήσει ως συστατικό στοιχείο ενός προϊόντος ή ως αυτόνομο προϊόν, ιδιαίτερα καθώς η επικοινωνία δια ζώσης αναμένεται να ξαναρχίσει.

 

ΠΗΓΗ: Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....