| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Η αλλαγή στη Ρωσία βρίσκεται στο δρόμο / Ξένια Τούρκη

 

Δευτέρα, 00:01 - 08/02/2021

 

   Share

 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος για το Κρεμλίνο. Από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε δεν τα έχει βάλει κάτω και συνεχίζει ακάθεκτος, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι αντικαθεστωτικοί είτε αποχωρούν φοβούμενοι για αντίποινα, είτε σαπίζουν σε διάφορες φυλακές της Ρωσίας, είτε ακόμη και χάνουν τη ζωή τους με διάφορους περίεργους και μυστηριώδεις τρόπους.

 

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει να υπολογίζει τον αντίπαλό του. Και έχει κάθε λόγο για να τον φοβάται. Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός μπορεί να κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, δεν διστάζει να προβαίνει σε αποκαλύψεις που βλάπτουν την κυβέρνηση, την οποία δεν σταματά να κατηγορεί για διαφθορά. Το κλειδί πάντως της επιτυχίας του είναι ένα σημαντικό επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, μια αποτελεσματική οργάνωση και μια αριστοτεχνική χρήση των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας και κυρίως η λέξη κλειδί: «διαφθορά».

 

Αποτελεί όμως όντως απειλή για το Κρεμλίνο; Στη Ρωσία λέγεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προφέρει ποτέ το όνομά του, νιώθοντας ότι αποτελεί απειλή για την εξουσία του, ενώ τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν ως ασήμαντο blogger. Ωστόσο έχει ένα πολύ δυνατό έρεισμα στους κόλπους της ρωσικής αντιπολίτευσης και αυτό του δίνει ένα είδος δύναμης. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές η πτώση των ποσοστών του Ρώσου ηγέτη στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ακριβώς οφείλεται στην καμπάνια που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλεξέι Ναβάλνι.

 

Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα Reppublica η Νίνα Κρούστσεβα, Αμερικανίδα διεθνολόγος και πανεπιστημιακός, τονίζοντας πως η χώρα έχει πλέον κουραστεί από την εικοσαετή παρουσία των ίδιων προσώπων στην εξουσία. Μάλιστα δεν δίστασε να προβλέψει πως ο «πουτινισμός» θα φτάσει σύντομα στο τέλος του. «Κάποιοι από τους νέους λένε, γεννήθηκα επί Πούτιν, δεν θέλω να πεθάνω και μαζί του».

 

Τη χαριστική βολή όμως στον «τσάρο» ενδεχομένως να μην την δώσει ο Αλεξέι Ναβάλνι, αλλά η κακή κατάσταση της οικονομίας. Οι μισθοί έχουν μειωθεί, η ρωσική κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση, ενώ η ανεργία αυξήθηκε. Ακόμη και στις ημιδημοκρατίες όπως η Ρωσία, αυτό που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι η τσέπη των ψηφοφόρων. Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί η θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιδεινωθεί. Η αλλαγή δείχνει να βρίσκεται κάπου στον δρόμο και ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι έτοιμος να το εκμεταλλευτεί.

 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....