Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 01/08/16

 

 

FTSE 25

Με την άνοδο της Παρασκευής να μετριάζει σε ένα βαθμό την παρακμιακή τις τελευταίες εβδομάδες εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, αν υπάρχει ένα ζητούμενο για τον FTSE 25 αυτή τη στιγμή, αυτό είναι να παραμείνει ο δείκτης υψηλότερα των 1.500  - 1.505 μονάδων (κλείσιμο στις 1.527,96 μονάδες, +1,76%), αφού σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν πιθανότητες ενός νέου πτωτικού κύκλου, ακόμη και μέχρι τις 1.380 – 1.390 μονάδες (δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερα). Με βάση την παραμονή υψηλότερα των 1.500 – 1.505 μονάδων, ο στόχος είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 1.500  - 1.550 μονάδων (πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις και από το εβδομαδιαίο διάγραμμα – αυτός είναι ο επόμενος στόχος), μια διάσπαση η οποία μπορεί να οδηγήσει το δείκτη προς τα επίπεδα των 1.590 – 1.600 μονάδων (από τις σημαντικότερες αντιστάσεις που υπάρχουν), όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

 

Τράπεζα Πειραιώς

Η συνέχιση της αντίδρασης της Παρασκευής θα είναι φυσικά το μεγάλο ζητούμενο και για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την προσέγγιση και αν μπορεί αυτή τη φορά, τη διάσπαση των καθοριστικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 0,16 – 0,163 ευρώ. Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό, η διάσπαση αυτών των αντιστάσεων θα ήταν η βάση για καλύτερες ημέρες της μετοχής, με ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που είχαμε μια τέτοια διάσπαση, ο επόμενος στόχος θα ήταν στα επίπεδα των 0,189 – 0,191 ευρώ και περαιτέρω, σημαντικά υψηλότερα, στα επίπεδα των 0,229 – 0,231 ευρώ, όπου υπάρχει ένα μεγάλο gap (από την ημέρα του BREXIT) και στα οποία θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

 

Τιτάνας

Με ερωτηματικό μάλιστα αν μπορεί να συνεχιστεί η καλή εικόνα των επιδόσεων στις ΗΠΑ, αρκετά μέτρια, σε όλες τις γραμμές, θα χαρακτηρίζαμε τα αποτελέσματα 6μήνου του Τιτάνα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη. Στο σύντομο αυτό σχόλιο, θα λέγαμε ότι αν και η εταιρεία σίγουρα παραμένει μια από τις πιο σοβαρές του ελληνικού χρηματιστηρίου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί φθηνή στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 1,7δις ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και το προνομίου). Για την ακρίβεια θα θεωρούμε ότι μια δίκαιη αποτίμηση του Τιτάνα είναι κοντά στα 18 – 19 ευρώ, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι τόσο η σοβαρότητα της διοίκησης και συνολικά της επιχείρησης έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους τους μετόχους όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης στη χώρα και το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

ΔΕΗ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της την Παρασκευή, το νέο πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, που τέθηκε σε ισχύ από 01.04.2016, οι ενεργοί διακανονισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αυξήθηκαν κατά €545 εκατ. περίπου, από €300 εκατ. στις 31.03.2016 σε €845 εκατ. περίπου σήμερα ενώ ολοκληρώθηκαν επιτυχώς διακανονισμοί ύψους €31 εκατ. Οι μέχρι σήμερα εισπράξεις που αντιστοιχούν στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών είναι της τάξης των €35 εκατ. Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, μετά την μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό αυτό πρόγραμμα ρύθμισης, έχει παραταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση και αν και σίγουρα το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν διακανονισμοί ύψους 31εκ ευρώ είναι θετικό, το συνολικό ύψος των ληξιπροθέσμων οφειλών παραμένει σε τεράστια επίπεδα, με το ζήτημα των επισφαλειών να αποδεικνύεται σε ζήτημα ζωής και θανάτου για την εταιρεία.

 

Ιταλία

Και κλείνοντας με της Ιταλίας, όπου σύμφωνα με τα stress tests τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά για τις ιταλικές τράπεζες όσο λέγετε, αξίζει να τονίσουμε ότι η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια αρκετά καλή για την ιταλική χρηματιστηριακή αγορά, με την κεφαλαιοποίηση της, μέσα σε 5 συνεδριάσεις, να αυξάνεται κατά 14δις ευρώ. Φυσικά το ερώτημα, τόσο για την Ιταλία όσο και για τις υπόλοιπες αγορές, είναι πώς θα συνεχίσουνε τόσο σήμερα (μετά τις ανακοινώσεις για τα stress tests) όσο και τις επόμενες ημέρες.

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

01 Αυγ 2016 00:00: JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΜΠΕΛΑ) Κάτοχοι Μερίσματος,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

29 Ιουλ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

17:12:21

700.000

1,77

1.239.000

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

28/07/16

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Άλλος Διευθυντής

Ο Ιδιος

28 Ιουλ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.200

4.248

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

28 Ιουλ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

185.900

174.746

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

28 Ιουλ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

50

414,5

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....