Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 01/09/15

 

Ξένοι επενδυτές

Ξεκινώντας με ένα σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση, θα λέγαμε ότι ήταν που ήταν χάλι η κατάσταση ήλθε και η αργία στο Λονδίνο και το μαγαζί νέκρωσε τελείως. Τζίρος μόλις 30εκ ευρώ, με τις περισσότερες εντολές να έρχονται από το Λονδίνο και τις ΗΠΑ κάτι το οποίο φάνηκε και χθες. Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνούμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι έλληνες επενδυτές έχουν το πρόβλημα των capital controls, με την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να είναι ένας ακόμη κλάδος της ελληνικής οικονομίας, που απλά καταστρέφεται.  

 

Capital Controls

Και με αφορμή το παραπάνω σχόλιο, θα αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά. Γιατί οι αρχές δεν προχωρούνε σε μερική άρση των περιορισμών. Να επιτρέπεται για παράδειγμα στους έλληνες επενδυτές να μπορούν να αγοράσουν τουλάχιστον 5.000 ευρώ με τα παλαιά χρήματα που έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ευθύνη πάντως υπάρχει και στους έλληνες χρηματιστές, οι οποίοι πιστεύουμε ότι δεν πιέζουν όσο θα έπρεπε, όπως προσφάτως έχει συμβεί και για άλλα ζητήματα της κεφαλαιαγοράς.

 

Στατιστικά

Τέλος Αυγούστου ήταν χθες, με ένα πολύ δύσκολο και περίεργο 2015, για το χρηματιστήριο όπως και για τη χώρα να συνεχίζεται. Σε μερικά γρήγορα στατιστικά, με μεγάλες απώλειες από την αρχή του χρόνου 24,45% ο ΓΔ, ενώ η κατάσταση στις τράπεζες μόνο ως εφιαλτική μπορεί να χαρακτηριστεί, με απώλειες 78,37%.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες στην περίπτωση της Πειραιώς είναι 91%, με αυτές στην Eurobank στο  81%. Με απώλειες 65% και 82% ΕΤΕ και Alpha Bank. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο μήνας Αύγουστος, ο μήνας των capital controls για τους έλληνες επενδυτές κύλισε με πτώση 21% για το ΓΔ.

 

Μυτιληναίος  

Με σημαντική πτώση 4,62% έκλεισε για δεύτερη ημέρα χθες η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 4,54 ευρώ. Στα της τεχνικής ανάλυσης της μετοχής είναι σημαντικό να μείνει υψηλότερα των μακροπρόθεσμων επιπέδων των 4,35 – 4,45 ευρώ, με κίνδυνο σε διαφορετική περίπτωση να έχουμε κίνηση μέχρι τα επίπεδα των 4,00 ή ακόμη και 3,60 – 3,70 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, ο στόχος είναι μια ισχυρή αντίδραση και προσέγγιση των 4,90- 5,10 ευρώ, καθοριστικής σημασίας αντιστάσεις.  

 

Wall Street

Στα των διεθνών αγορών, θα πρέπει κανείς να κρατήσει ότι η πτώση για τον Dow τον Αύγουστο ήταν 6% που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2010, κάτι το οποίο από μόνο του δημιουργεί ανησυχία για τη συνέχεια.

 

Σαουδική Αραβία

Και κλείνοντας με τις διεθνείς αγορές και από ένα χρηματιστήριο το οποίο είναι αλήθεια ότι ασχολούνται ελάχιστοι. Να σημειωθεί ότι ο Αύγουστος ήταν ο χειρότερος μήνες εδώ και 7 χρόνια για το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας.  

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

31 Αυγ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ

17:11:33

17.095

18,72

320.018,4

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

17:01:24

65.000

7,05

458.185

ΟΤΕ Α.Ε.

13:55:52

45.559

8,24

375.406,16

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

28/08/15

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ANE  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

GRIMALDI EMANUELE

GRIMALDI GUIDO

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

28 Αυγ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

483

966

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....